Tallipäällikkö Ajo odottaa Corteselta sunnuntaina hyökkäystä

05.05.2012

Suomalaistalli Ajo Motorsport juhli jo toista paalupaikkaansa uudessa Moto3-luokassa. Sen Aki Ajo johtamille joukoille tarjoili Sandro Cortese, joka oli pitelemätön kauden kolmannen MM-osakilpailun aika-ajossa Estorilin radalla Portugalissa.
– Paalupaikka on tietenkin aivan mahtava juttu, mutta vähintäänkin yhtä positiivista on ollut se, että olemme vihdoinkin päässeet ajamaan hyviä kuivan kelin harjoituksia. Pidetään edelleenkin mielessä se, että tämä hieno projekti on sittenkin vasta alussa, muistutti kokenut Cortese.
KTM:n tehdaspyörällä kilpaileva Cortese valloitti sunnuntain kilpailun ykkösruudun ajalla 1.47,145. Toiseksi sijoittuneen espanjalaisen Maverick Vinalesin 0,315 sekunnilla kukistanut Cortese on ollut vakuuttava uuden luokan aika-ajoissa.
Hän käynnisti kauden paalupaikalla Qatarin Losailissa ja ajoi viikko sitten toiseksi Espanjan Jerezissä. MM-pisteissä neljäntenä oleva Cortese päätyi molemmissa kilpailuissa kolmanneksi.

KTM-pyörän jäykempi
runko sopii Corteselle

– Kaiken kaikkiaan vahva aloitus kaudelle. Ja mikä parasta, Cortesella on ollut nyt täällä Portugalissa vieläkin kovempi luotto pyörään. Uskon, että perjantai ja lauantai ovat tuoneet Sandrolle taas lisää ekstraa ja hän on valmis hyökkäämään sunnuntaina, vakuuttaa Ajo.
– Olemme säätäneet pyörän runkoa jäykemmäksi ja sen on osoittautunut onnistuneeksi ratkaisuksi, vahvistaa urallaan tähän mennessä kaksi MM-osakilpailuvoittoa ajanut Cortese.
Ajon mukaan pyöriin on tehty Estorilissa suunnitelmallisesti merkittäviäkin muutoksia.
– Kaikki tehdastiimin kuljettajat ovat ajaneet täällä aiempaan nähden erilaisilla säädöillä, Ajo viittaa lähinnä pyörän runkojen suuntaan.

Kent ja Khairuddin
toiseen lähtöriviin

Suomalaistallin panos oli kaiken kaikkia vahva Portugalin GP:n aika-ajossa.
Saksalaisen Cortesen tavoin Red Bull KTM Ajo Factory Racing-tiimin väreissä viilettävä britti Danny Kent oli neljäs ja malesialaista moottoriurheiluhistoriaa tehnyt AirAsia-SIC-Ajo -tiimin Zulfahmi Khairuddin viides. KTM:n tehdastiimin kolmas kuljettaja, australialainen Arthur Sissis sai tyytyä tällä kertaa sijaan 16.
– Hyvä sijoitus, vaikka en saanut vieläkään sitä aivan parasta mahdollista tuntumaa pyörään. Rytmi on vielä vähän haussa, mutta onnistuin ajamaan sentään muutamia hyviä ja varsin lupaavia kierroksia, kertoi Kent.
Sissis ei ollut aika-ajon alkupuolella sinut pyöränsä kanssa.
– Uudet säädöt eivät sopineet minulle. Palasimme vanhaan ja se vei tietenkin aikaa.
Toiseen lähtöriviin Kentin rinnalle rullaavalle Khairuddinille aika-ajosijoitus on hänen MM-uransa paras. Aiempi paras, eli seitsemäs sija oli kuukauden takaa Qatarissa ajetusta kauden avauksesta.
Khairuddin kiersi rataa pitkälti samantyyppisillä säädöillä, joihin hän jo aiemmin tottunut.
– Ihan hyvä fiilis pyörään ja ajamiseen. Tosin olin vielä ehkä vähän liian varovainen viimeisessä pitkässä mutkassa, jossa oli auringonpaisteesta huolimatta edelleen muutamia kosteita paikkoja. Uskon, että pystyn kilpailussa sielläkin parempaan.