Tallipäällikkö Ajo iloitsi taas aika-ajon kärkisijoja

07.07.2012

Tyynen rauhallisena tunnettu tallipäällikkö Aki Ajo sai päästää tunteet ainakin hetkeksi valloilleen sateisen harmaan Sachsenringin ratavarikolla lauantaina Saksassa.
Suomalaistalli Ajo Motorsportin päällikön tuuletukset olivat todellakin paikallaan sen jälkeen, kun hänen johtamansa KTM-tiimin kuljettajat Sandro Cortese ja Danny Kent valloittivat kärkisijat Moto3-luokan kauden kahdeksannen MM-osakilpailun aika-ajossa.
Jo kauden neljännen paalupaikkansa komeasti kotiyleisönsä edessä viimeistellyt Cortese ja britti Kent ajoivat täsmälleen samat sijat myös runsas viikko sitten Hollannin TT:ssä Assenissa.
– Tottakai tähän tulokseen pitää olla tyytyväinen näin vaikeissa olosuhteissa. Kuivalla kelillä ajetuissa harjoituksissa kuljettajien fiilis ajamiseen parani koko ajan ja uskon, että säädöt ovat löytyneet myös niihin olosuhteisiin.
– Toisaalta kieltämättä yllätyin vähän itsekin, että olimme sateella näin vahvoja. Kelit ovat vaihdelleet täällä koko ajan, joten meidän on oltava valmiina kaikkeen, tähdensi Ajo.

Cortese luonnehti huippu-
kierrostaan uskomattomaksi

MM-pisteissä toisena oleva Cortese tuli ja takoi kovan pohja-ajan tavalla, joka ei jättänyt ketään kylmäksi keleiltään karmeassa Sachsenringissä.
Cortese latasi viimeisellä kierroksella huippuajan 1.42,989, jolla hän peittosi Kentinkin peräti 1,485 sekunnilla.
Cortesen huiman suorituksen arvoa nostaa edelleen se, että hän oli vaikeuksissa vielä aivan aika-ajon alussa.
– Uskomatonta tehdä tällainen kierrosaika lopussa ja vielä kotiyleisön edessä. Minulla oli todella hyvä fiilis pyörään, mutta totta puhuakseni olisin ollut näissä olosuhteissa tyytyväinen jo kuudenteen tai seitsemänteenkin sijaan, myönsi Cortese.
– Radalla oli siksi paljon vettä, että en uskonut enää pystyväni ajamaan kovempaa lopussa, mutta onnistuin siinä sittenkin. Tiesin, että minun oli otettava riski yltääkseni ylipäätään kahteen ensimmäiseen lähtöriviin. Kieltämättä, minulla oli kovat paineet myös kotiyleisön muodossa, mutta nyt ne ovat hellittäneet. Lähden nauttimaan ajamisesta kilpailussa, josta on luvassa taatusti taas tosi kova, jatkoi Cortese.
Kent oli kuivalla radalla ajettujen harjoitusten kolmanneksi nopein ja puoli sekuntia Cortesea edellä. Kent kuitenkin osoitti, että vauhdissa löytyy myös märällä radalla.
– Toinen eturivin paikka viikon sisään. Olen tietenkin erittäin tyytyväinen ja iloinen tähän. Vauhtini on kohdallaan niin kuivalla kuin märälläkin radalla. Lähden luottavaisin mielin sunnuntain kilpailuun. Varsinkin sadekelillä tästä lähtöpaikasta on paljon hyötyä, vinkkasi Kent.
– Kilpailussa on ajettava fiksusti ja kylmähermoisesti, korosti Kent.
Cortesen ja Kentin australialainen tiimikaveri Arthur Sissis ajoi sijalle 21. AirAsia-SIC-Ajo-tiimin malesialaiskuljettaja Zulfahmi Khairuddin ylsi 0,144 sekunnin turvin pykälän verran Sissia korkeammalle. Ero kärkeen oli kolme sekuntia.
– En ole löytänyt vielä kunnollista tuntumaa pyörän perään, sanoi Sissis.
– Paras fiilis ajamiseen on yhä haussa. En ole näin kevyenä kuljettajana parhaimmillani vesikelissä. Ja nyt sitä vettä oli todellakin paljon, pudotteli puolestaan Khairuddin.
Sarjaa seitsemällä pisteellä Corteseen johtava espanjalaiskuljettaja Maverick Vinales oli suurissa vaikeuksissa haastavissa olosuhteissa. Vinales joutui tyytymään hänelle varsin vaatimattomaan 24. sijaan jo 3,613 sekuntia kärjestä jääneenä.