Synttärisankari Kallio valmiina kauden päätökseen Valenciassa

08.11.2012

Torstaina tasavuosia täyttänyt Mika Kallio on valmiina MotoGP-kauden päätöskisaan Espanjan Valenciassa, jonka rata on suonut runsaasti menestystä Monacossa asuvalle Kalliolle.
Marc VDS -talli kestitsi 30-vuotiasta perinteisin synttärimenoin ratavarikolla. Myös Kallion fan clubin jäseniä saapui muistamaan kuljettajaa, jota he ovat tiiviisti vuosien varrella seuranneet.
– Tiedä sitten, onko mies nyt parhaassa iässään. Mutta uskon kyllä, että kuljettajana olen parhaimmillani. Vauhtia ja kokemusta on molempia riittävästi, Kallio arvioi.
Viime vuonna Kallio sijoittui Valencian päätöskilpailussa Moto2-luokassa toiseksi. Hänellä on plakkarissaan radalta kaksi voittoa ja kaksi muuta palkintosijaa.
– Radalle on vedetty syksyn aikana uusi asfaltti, jonka pito on vielä arvoitus. Joskus uusi pinta saattaa parantaakin pitoa, mutta usein uusittu asfaltti on liukkaampaa, varsinkin sadekelillä.
– Ennen kauden alkua testasimme täällä, ja pyöräni perussäädöt ovat nyt kunnossa. Radan uusi pinta saattaa tosin vaatia muutoksia renkaiden ja säätöjen osalta.
– Heti perjantain kahdesta harjoitusjaksosta lähtien täytyy yrittää ajaa kärkiryhmän vauhtiin, sunnuntaina uransa 180. MM-osakilpailuun starttaava Kallio suunnitteli.