Suomalaistallin MM-kärki Cortese ajoi kovista kivuista huolimatta kakkoseksi

03.06.2012

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Sandro Cortese teki miltei mahdottomasta totta Moto3-luokan kauden viidennessä MM-osakilpailussa Barcelonassa.
Lauantain harjoituksissa rajusti kaatunut Cortese taisteli kovista kivuista huolimatta hienosti toiseksi Montmelon kuivalla radalla. Red Bull KTM Ajo Factory Racing-tiimin ässä jatkaa sarjan johdossa seitsemän pisteen turvin.
– Kakkossija maistui tänään todellakin voitolta, iloitsi neljännestä ruudusta räväkän startin ottanut Cortese.

Kipulääkettä käteen
vielä lähtöruudukossa

Lähes kauttaaltaan mustelmilla ollut Cortese kolhi lauantain kovavauhtisessa kaadossa oikeaa rannettaan ja rintakehäänsä. Hän menetti rytäkässä hetkeksi tajuntansa tuntien hengityksensä ajoittain salpautuvan harjoitusta seuranneessa aika-ajossa.
– Totta puhuakseni minun oli vaikea uskoa vielä lauantaina, että pystyn ajamaan tämän kilpailun. Oloni oli kisaa edeltävänä iltana vielä niin huono, myönsi Cortese.
Kuluvalla kaudella neljä kertaa podiumille kivunnut taistelija palasi kuitenkin sitkeästi radalle.
– Särky oli kova ja sain vielä lähtöruudukossa kipulääkitystä. Iso kiitos tästä sijoituksesta kuuluu tiimini ja KTM:n ohella ehdottomasti tohtori Claudio Costan johtamalle Clinica Mobile’lle, Cortese viittasi ratasairaalaan suuntaan.
– Itse asiassa Sandron käteen pistettiin kaiken kaikkiaan kolme kipupiikkiä. Kävin itse kutsumassa tohtori Costan vielä grid’iin, vahvisti tallipäällikkö Aki Ajo.
Cortese leikkasi maalilinjan 7,752 sekuntia kotiyleisönsä edessä voittoon viilettäneen Maverick Vinalesin takana. Vinales irtautui omille teilleen 22 kierroksen puolivälin tuntumassa, jonka jälkeen parhaimmillaan yhdeksän kuljettajaa käsittäneessä pääjoukossa tilanne ja sijoitukset elivät lähes loppuun saakka.
Kokenut Cortese ratkaisi pelin kylmähermoisesti edukseen viimeiselle kierrokselle lähdettäessä.
– Pyöräni oli todella nopea ja pystyin pitämään itseni koko ajan rauhallisena, Cortese tilitti kuuman taistelun tunnelmia.
Ajo oli syystäkin ylpeä siitä, mitä radalla tapahtui.
– Aivan uskomattoman hieno suoritus Corteselta. Kokemus tuli taas vahvasti esiin. Sandro näkee kokonaisuuden ja tekee kulloisessakin tilanteessa sen, mikä on mahdollista.
Cortesen tiimikaverit Danny Kent ja Arthur Sissis eivät olleet Katalonian maaperällä terävimmillään.
Britti Kent sijoittui 20:nneksi ja australialainen Sissis 22:nneksi yli 40 sekuntia voittajan takana.
Sissis on viiden osakilpailun jälkeen pisteissä sijalla 13. Kent tulee kaksi sijaa hänen takanaan.

Khairuddinin ensimmäinen
podium enää ajan kysymys

Suomalaistallin neljäs kuljettaja, AirAsia-SIC-Ajo -tiimin Zulfahmi Khairuddin sen sijaan väänsi tiukasti uransa ensimmäisestä podiumsijoituksesta. Sen aika ei ollut kuitenkaan vielä kypsä KTM:llä kakkosruudusta liikkeelle ampaisseelle malesialaiskuljettajalle.
Kilpailu on li Khairuddin osalta varsin vaiherikas. Hän johti sitä alkukierroksilla pudoten kuitenkin ajovirheen seurauksena hetkessä 11:nneksi. Khairuddin teki kuitenkin kisan tuoksinassa vielä kaksi komeaa nousua toiselle sijalle, josta hän joutui antamaan harmittavasti periksi päätöskierrokselle kaarrettaessa.
Maalilinjan Khairuddin leikkasi loppujen lopulta kahdeksantena. Kolmas sija jäi vain puolen sekunnin päähän.
– Khairuddinin ensimmäinen podiumsijoitus on enää vain ajan kysymys. Se tulee kyllä taatusti, vakuutti Ajo.
– Olen erityisen tyytyväinen ja ilahtunut siitä, kuinka tasaisen hyvän viikonlopun Fahmi ajoi. Hänellä ei ollut vielä kovinkaan paljon kokemusta siitä, miten kiivaat loppuratkaisut tapahtuvat tiiviissä kärkiryhmässä. Mutta tämän jälkeen hänellä on nyt sitäkin, jatkoi Ajo.
Kauden alusta lähtien kärkeä kolkutellut Khairuddin ei antanut pettymyksen vallata mielialaansa, päinvastoin.
– Tietenkin se harmitti vähän, sillä uskalsin odottaa perjantain ja lauantain perusteella sitä ensimmäistä podiumsijoitusta. Ei siitä saa ottaa kuitenkaan liikaa paineita. On vain tehtävä työ ja ajettava koko ajan niin hyvin kuin mahdollista.
Khairuddinin vauhdin lisäksi myös itseluottamus on korkealla tasolla.
– Tiedän, että pystyn onnistuessani tässä luokassa vaikka mihin. Tämä oli taas yksi aivan mahtava kokemus.
Khairuddinin vahva viikonloppu Katalonian GP:ssä heijastui myös MM-pistetaulukkoon, jossa hän teki kahden pykälän nousun seitsemänneksi. Sarjaa johtavalla Cortesella on koossa 87 ja Khairuddinilla 37 pistettä.
Seuraava osakilpailu ajetaan Britannian GP:n merkeissä 17. kesäkuuta Silverstonen radalla.