Stoner ilmoitti uransa loppuvan tämän kauden jälkeen

17.05.2012

MotoGP-luokan hallitseva maailmanmestari Casey Stoner jysäytti melkoisen, joskaan ei täysin puskista tulleen uutispommin torstaina Ranskan GP:n alla Le Mansissa: hän lopettaa uransa tämän kauden jälkeen.
– Tämä päätös on pitkän harkinnan ja vaimoni (Adriana) kanssa käymieni keskustelujen lopputulos. Tämä jää viimeiseksi kaudekseni. En kilpaile enää vuonna 2013, vahvisti 26-vuotias australialaiskuljettaja.
Stoner on kilpaillut kuninkuusluokassa kaudesta 2006 lähtien. Hän voitti maailmanmestaruuden vuonna 2007 Ducatilla ja uusi sen viime kaudella Hondalla.
Stoner kilpailee nyt toista kauttaan Hondan tehdastiimissä. Hän johtaa sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen pisteen erolla Yamahan Jorge Lorenzoon. Stoner tavoittelee sunnuntaina Le Mansissa jo 19. peräkkäistä podiumsijoitusta.
Helmikuussa syntyneen tyttölapsen (”Ally”) ylpeä isä kertoo intohimon kadonneen rakastamaansa lajiin.
– Keskityn tämän jälkeen elämässäni muihin asioihin. Minä ja perheeni olemme antaneet tälle lajille todella paljon. Laji on kuitenkin muuttunut paljon siihen suuntaan, josta en enää nauti. Siksi on parasta lopettaa nyt, eikä enää viivyttää jo parin vuoden ajan ajatuksissa esillä ollut päätöstä, sanoo Stoner.
Ducatin Valentino Rossi puolestaan vahvisti Portugalin GP:n pressitilaisuudessa, että hän haluaa jatkaa uraansa ainakin vielä kahdella kaudella.