Rossin keli Estorilissa?

02.05.2012

Yamahan Jorge Lorenzo ja Hondan tehdastiimin kaksikko Casey Stoner-Dani Pedrosa ovat hallinneet MotoGP-luokan kauden kahden ensimmäisen osakilpailun tapahtumia Qatarin Losailissa ja Espanjan Jerezissä.
Lorenzo pauhasi voittoon Losailissa ja johtaa sarjaa neljän pisteen erolla viime sunnuntaina Jerezin valloittaneeseen Stoneriin nähden. Tulevan viikonvaihteen näyttämö, eli Portugalin Estoril on näin ollen enää ainoa rata, jossa Stoner ei ole kyennyt voittamaan kuninkuusluokan kisaa.
Ducatin Valentino Rossin valopilkut ovat jääneet tähän mennessä varsin vähiin. Valoa tunnelin päässä nähtiin oikeastaan vain sateisen Jerezin harjoituksissa. Kuivalla baanalla ”Tohtorilla” on ollut suuria vaikeuksia sijoittua kympin sakkiin.
Estoriliin on luvassa – jälleen kerran – sateita koko viikonvaihteeksi ja sitä Rossi tuskin pistää pahakseen, vaikka hän ei sitä ääneen sanokaan.
Rossi antoi vihdoin Jerezissä periksi siirtymällä hyvin lähelle tallikaverinsa Nicky Haydenin pyörän säätöjä. Rossin on vain ollut pakko myöntää, että Ducatista ei saa tekemälläkään Yamahaa tai Hondaa.
– Suunnitelma on aloittaa Estorilin harjoitukset perjantaina niillä säädöillä, joilla ajoin Jerezin kisan, vahvistaa Rossi.
Rossi on voittanut uransa saatossa viisi kertaa Portugalin GP:n. Se kuudes vaatisi vähintään jo pienen ihmeen.
– Pidän radasta. Se on paikoittain varsin syherö, mutta sieltä löytyy vastapainoksi myös varsin nopeita paikkoja.
Tällä Rossi viittaa pitkän suoran lisäksi viidenteen mutkaan, jossa painellaan parhaimmillaan 200 kilometrin tuntinopeutta. Monet muut paikat verottavat kuitenkin tuntuvasti vauhtia, joten Estoril on keskinopeudeltaan koko sarjan hitain baana.
– Pyörästä on saatavissa enemmän potentiaalia irti. Katsotaan nyt, tarjoaako Estoril meille paikan ottaa tuntuvampi askel eteenpäin, tuumii Rossi.
Tiimipäällikkö Vittoriano Guareschi korostaa hänkin Estorilin tärkeyttä – myös siinä mielessä, että siellä ajetaan GP-viikonvaihteen jäljiltä edelleen testit maanantaina.
– Estoril kertoo, kuljemmeko säätöjen kanssa, niin Valentinon kuin Nickyn pyörien osalta oikeaan suuntaan.