Red Bull Husqvarna Ajo-tiimin Kent silmäilee tiukasti podiumille

18.03.2014

gh17831pppiiii

 

 

 

 

 

 

Ajo Motorsportin tallipäällikkö Aki Ajo johtaa tulevana viikonvaihteena Qatarissa käynnistyvässä Moto3-luokan MM-sarjassa vauhdikasta kolmen tiimin ja viiden kuljettajan orkesteria. Yksi näistä kuljettajista on suomalaistallin paluumuuttaja Danny Kent, joka on valmis taistelemaan kisasta toiseen podiumsijoituksista Red Bull Husqvarna Ajo-tehdastiimin väreissä.
Brittikuljettaja Kent ajoi viime kaudella Moto2-luokassa. Sitä ennen hän kilpaili suomalaistallin riveissä Moto3-luokassa päätyen kauden 2012 yhteispisteissä neljänneksi. Hän saavutti silloin myös kaksi MM-osakilpailuvoittoa, jotka heltisivät kauden neljän viimeisen GP:n kuluessa.
Nyt vuorossa ovat uudet haasteet uudella pyörällä ja samalla Niklas Ajon tiimikaverina tasaisessa luokassa, jossa kilpailu kärkisijoista näyttää vain tiivistyvän vuosi vuodelta.

Tasaisuus tärkeintä

Terävän testikauden ajanut Kent, 21, lukeutuu luokan suosikkien joukkoon, mutta mestaruudesta ei lähdetä pitämään suurta ääntä. Tavoite puetaan sanoiksi maltillisesti.
– Ehdoton avainasia on tasaisuus läpi pitkän 18 kilpailun kauden. Tiedän, että en voi voittaa kaikkia kisoja, vaikka se olisikin tietenkin mukavaa. Olen tutkinut paljon Moto3-luokan viime kautta ja sekin osoitti, että Maverickista (Vinales) kruunattiin maailmanmestari, vaikka hän ei ajanutkaan eniten voittoja. Tärkeintä on taistella säännöllisesti podiumsijoituksista ja se kamppailu käynnistyy ensi sunnuntaina Losailin radalla, Kent vakuuttaa.
Kent on paiskinut testikaudella hartiavoimin töitä uuden pyörän kanssa, joka istuu nyt käteen. Paluu Moto2:sta Moto3:een teetti luonnollisesti sekin töitä ajotyylin osalta.
– Uskon, että olen omaksunut tämän luokan tavat taas aika hyvin, vaikka pyörä onkin muuttunut melkoisesti sitten viimeksi Moto3:ssa ajaessani. Testikauden päätavoitteeni oli löytää hyvä fiilis pyörään ja onnistuin siinä yhdessä tutun kisainsinöörini Massimo Branchinin kanssa.
Kent tuntee ylpeyttä saadessaan olla mukana Husqvarnan paluussa ratamoottoripyöräilyn arvostetuimpaan sarjaan.
– Onhan tämä mahtavaa olla tällaisessa projektissa mukana heti sen alusta alkaen. Uskon, että edessä on hieno kausi. Olemme varmasti kilpailukykyisiä ja pidän Husqvarna FR 250 GP-pyörästä sekä sen luonteesta todella paljon. Kyllä, tiedän että tällä pyörällä voitetaan kisoja, alleviivaa Kent.

Monta mestarikandidaattia

Kent tietää ja tuntee myös sen, että jokainen podiumsijoitus ja varsinkin voitto edellyttää täydellistä onnistumista, sekä kyytipojaksi vielä ripauksen onneakin.
– Tässä luokassa on monta mestarikandidaattia. Jos katsotaan testikauden kierrosaikoja, niin yksi heistä on Jack Miller. Ja sitten on tietenkin Fenati (Romano), Antonelli (Niccolo) ja kaksi Alexia (Rins ja Marquez). Riittäähän heitä. Mutta pidetään kuitenkin mielessä se, että testit ja kilpailut ovat sittenkin täysin eri juttunsa, muistuttaa Kent.
Hän poimii tästä sanojensa tueksi ja esimerkiksi omakohtaisen kokemuksen.
– Tulin kaudella 2012 MM-avaukseen Qatariin testikauden nopeimpana kuljettajana ja päädyin kisassa kahdeksanneksi. Niin, emme voi vetää testeistä sen pitemmälle meneviä johtopäätöksiä, linjaa Kent.