Niklas Ajo painaa Valenciassa tärkeitä töitä kelloa katsomatta

12.02.2014

_GH12675tokavalencia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niklas Ajon vauhti on hyvässä nousussa Valenciassa ajettavalla Moto3-luokan MM-sarjan virallisella testijaksolla.
Husqvarnan tehdastiimissä kilpaileva Ajo pysäytti kellot keskiviikkona Ricardo Tormo-radalla lukemiin 1.41,127, joilla hän nipisti reilun sekunnin tiistain ajastaan. Tosin myös kärki kiristi puolella sekunnilla vauhtiaan ja Ajo päätyi tuloslistalla sijalle 20.
Avant Tecno Husqvarna Ajon väreissä kilpaileva valkeakoskelaiskuljettaja kiersi neljän kilometrin mittaisen espanjalaisradan toisena ja viileää tiistaista lämpimämpänä testipäivänä 58 kertaa.
– Koko ajan mennään parempaan suuntaan. Ei mitään hätää, kaikki etenee aikataulussa. En tuijottanut tänäänkään sen suuremmin kierrosaikoihin. Kyllä nekin alkavat sieltä tulla tavallaan automaattisesti, kun saamme suunnitellut työt tehtyä, vahvisti Ajo.
Ajo, 19, jatkoi keskiviikkona siitä, mihin tiistaina jäi.
– Tämän kolmen päivän testijakson pääpaino on ajotyyliharjoittelussa ja hyvän fiiliksen löytämisessä. Pyrin ajamaan tiukemmalla linjalla ja enemmän jarrulla sisään mutkiin. Aikalailla limiitillähän ja kovalla kallistuksella siinä vaiheessa mennään. Sen oppinen vie aikansa ja minulla on vielä paljon töitä edessä, mutta päivä päivältä tässäkin mennään eteenpäin.
Radan lämpötila nousi keskiviikkona 16 asteeseen. Vielä avauspäivänä asfaltin pinta oli kuusi astetta alhaisempi.
– Olihan tämä toinen päivä selkeästi ensimmäistä parempi, mutta eivät nuo olosuhteet ole toki vieläkään parhaat mahdolliset. En halua ottaa mitään riskejä, jotka voisivat johtaa pahaan kaatumiseen, korostaa Ajo.
Husqvarnan tehdastiimissä Ajon kanssa ajava britti Danny Kent oli keskiviikkona kolmas lukemin 1.39,726. Avauspäivän kierrosajasta lohkesi 1,3 sekuntia. Red Bull Husqvarna Ajo-värityksessä olevalla pyörällä kisaava Kent ahkeroi 79 kierrosta.
– Parempi, paljon parempi päivä kuin tiistai. Eikä yksinomaan kierrosajan osalta, vaan siksi, että fiilis pyörääni on koko ajan parempi. Ja se on tässä vaiheessa tärkeintä, tähdensi Kent.
– Uskon, että pystyn kohentamaan aikaani yhä torstaina, vaikkakin tunnenkin nyt itseni hieman väsyneeksi. Teimme tänään paljon ja onnistuneesti työtä. Tosiasia on, että otimme tänään ison askeleen eteenpäin eilisestä, jatkoi Kent.

Valencia, Espanja.
Moto3-luokan MM-sarjan 1. virallisen testijakson 2/3 ajopäivä:
1. Niccolo Antonelli Italia, Junior Team GO&FUN Moto3, KTM 1.39,454
2. Jack Miller Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,008
3. Danny Kent Iso-Britannia, Husqvarna Factory Racing, Husqvarna (Red Bull Husqvarna Ajo) + 0,272
4. Romano Fenati Italia, Team Sky VR46, KTM + 0,431
5. Isaac Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 0,606
6. Francesco Bagnaia Italia, Team Sky VR46, KTM + 0,649
7. Enea Bastianini Italia, Junior Team GO&FUN Moto3, KTM + 0,712
8. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 0,752
9. Alex Rins Espanja. Estrella Galicia 0.0, Honda + 0,777
10. Juanfran Guevara Espanja, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex-KTM + 0,928
17. Hafiq Azmi Malesia, SIC Ajo, KTM + 1,280
20. Niklas Ajo Suomi, Husqvarna Factory Racing, Husqvarna (Avant Tecno Husqvarna Ajo) + 1,673