Niklas Ajo kelpo vauhdissa Jerezissä

18.02.2014

00TestJEREZ_FEBRERO_M3_AMB_XXXX_JRB1282PIENIIIIIII

 

 

 

 

 

 

 

 

Niklas Ajo käynnisti kelpo vauhdilla Jerezin radalla Espanjassa ajettavan Moto3-luokan MM-sarjan toisen virallisen testijakson.
Husqvarnan tehdastiimissä kilpaileva Ajo aloitti kolmipäiväisen urakkansa kellottamalla tiistaina ajan 1.48,674. Sillä heltisi 15. sija yhteensä 33 kuljettajan joukossa.
– Ihan ok avauspäivä. Saimme pyörän toimimaan hyvin ja löysimme siihen sellaiset säädöt, joilla on hyvä jatkaa töitä. Eikä tuo kierrosaikakaan ollut yhtään hassumpi kun ottaa huomioon, että tämä oli vasta testien ensimmäinen päivä, eikä täällä ole ajettu pitkään aikaan.
Avant Tecno Husvarna Ajon väreissä viilettävä valkeakoskelainen kiersi 4423 metrin mittaisen andalusialaisradan 31 kertaa. Tositoimiin viileässä, mutta aurinkoisessa säässä päästiin vasta iltapäivällä, jolloin rata oli kuivunut yön sateen jäljiltä. Ajo jätti suosiolla aamupäivän session ajamatta.
– Aamupäivällä vallitsi vielä sellainen puolihullu keli ja radalle oli turha lähteä, koska niissä olosuhteissa ei voi oikein treenata kunnolla mitään. Eikä testikaudella kannata tietenkään ottaa riskejä.
Ajo pitää jatkossakin tiukasti taktiikastaan ja suunnitelmastaan kiinni.
– Vauhtia pyritään nostamaan, mutta ei sinne radalle lähdetä koheltamaan ja hakemaan väkisin yksittäisiä kovia kierrosaikoja. Otin tämänkin päivän lopun vähän rauhallisemmin ja säästelin renkaita. Olen kokonaisuuteen varsin tyytyväinen. Kaiken kaikkiaan hyvä alku tälle testijaksolle, vahvisti Ajo.
Ajon englantilainen tiimikaveri Danny Kent ylsi kolmanneksi lukemin 1.47,471. Urallaan kaksi MM-osakilpailuvoittoa saavuttanut Kent kilpailee Red Bull Husqvarna Ajo-värityksessä olevalla pyörällä.
– Viimeinen sessio oli todella hyvä ja saimme aikaan ison parannuksen. Odotan innolla huomista jatkaakseemme siitä, mihin tänään jäimme. Toivotaan nyt, että sää pysyy hyvänä kaksi seuraavaa päivää, sillä löysin iltapäivällä todellakin hyvän fiiliksen pyörään, kertoi Kent.

Jerez, Espanja.
Moto3-luokan MM-sarjan 2. virallisen testijakson 1/3 ajopäivä:
1. Jack Miller Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM 1.46,975
2. Isaac Vinales Espanja, Calvo Team, KTM + 0,302
3. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Husqvarna Ajo, Husqvarna + 0,496
4. Niccolo Antonelli Italia, Junior Team GO&FUN Moto3, KTM + 0,505
5. Romano Fenati Italia, Sky Racing Team by VR46, KTM + 0,760
6. Efren Vazquez Espanja, Saxoprint-RTG, Honda + 0,870
7. Jakub Kornfeil Tshekki, Calvo Team, KTM + 0,935
8. Karel Hanika Tshekki, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,985
9. Phillip Oettl Saksa, Interwetten Paddock Moto3, Kalex-KTM + 1,138
10. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0.0, Honda + 1,211
15. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno Husqvarna Ajo, Husqvarna + 1,699
28. Hafiq Azmi Malesia, SIC Ajo, KTM + 3,270