Niklas Ajo hioo uutta ajotyyliä Valenciassa

10.02.2014

Niklas Ajon valmistautuminen on hyvällä mallilla maaliskuussa käynnistyvään Moto3-luokan MM-sarjaan.
Ajo debytoi Husqvarnan uudella tehdaspyörällään viime viikolla neljän päivän mittaiset yksityistestit Almerian radalla Espanjassa. Seuraavaksi vuorossa on tiistaista torstaihin kaikkien Moto3-luokan sopimuskuljettajien voimin Valenciassa ajettava ensimmäinen virallinen testijakso.
Almerian jakson päätarkoitus oli luoda valmiudet Valenciaan.
– Tavoite toteutui ja suunnitellut työt Valenciaa varten on tehty. Ajotuntuma on taas palautettu pitkän tauon jälkeen, löysimme työtavoissa yhteisen sävelen osittain uusiutuneen ryhmän kanssa ja fiilikset ovat korkealla. Hyvä alku neljännelle MM-kaudelleni, alleviivaa Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimin 19-vuotias valkeakoskelaiskuljettaja.
Kovien yksittäisten kierrosaikojen ajaminen oli Almerian 4025 metrin mittaisella radalla vielä toissijaista. Tärkeintä oli saada alle testikilometrejä mahdollisimman paljon ja monipuolisesti. Kello kävi toki siinä sivussa epävirallisesti ja alustavaksi vertailupohjaksi muihin nähden.
– Pyörä tuntui heti hyvältä ja kierrosajatkin olivat ihan kohdallaan. Tilanne on myös tältä osin hallinnassa. Pyrin muuttamaan Almeriassa suunnitellusti vähän ajotyyliäni ja hakemaan sitä kautta lisää vauhtia. Oikealla tiellä ollaan, vahvistaa Ajo.
Ajolle hyviä ohjeita tarjoaa hänen uusi tekninen ryhmänsä, josta löytyy mittava määrä kansainvälistä kokemusta.
– Päätavoite on nyt tuon uuden ajotyylin omaksuminen. Sen myötä sitten pyörän säätäminenkin helpottuu paljon. Valenciassa jatketaan siitä, mihin Almeriassa jäätiin. Keskitytään ajamiseen ja omaan tekemiseen kelloa vielä sen suuremmin tuijottamatta. Kelikin vaikuttaa täällä ainakin nyt ihan hyvältä, kertoi Ajo testien aattona.
Moto3-luokka ajaa yhteensä yhdeksän virallista testipäivää ennen Qatarissa 23. maaliskuuta käynnistyvää MM-sarjaa. Valencian jälkeen testiestradina toimii Jerez, jossa töitä jatketaan 18.-20. helmikuuta ja 11.-13. maaliskuuta.