Niklas Ajo ajoi ennätysvauhtia Moto3-luokan testeissä Jerezissä

14.11.2013

Niklas Ajo palasi vauhdikkaasti radalle viime sunnuntaina Valenciassa päättyneen Moto3-luokan MM-kauden jälkeen. Ajo käynnisti Jerezissä ajettavat kaksipäiväiset testit luokkansa kolmanneksi nopeimpana kuljettajana.
Ajo urakoi suomalaistiimi Avant Tecnon KTM-pyörällä aurinkoisessa Andalusissa torstaina yhteensä 70 kierrosta. Niistä nopein kulki hänen henkilökohtaisessa ennätysajassa 1.47,860.
Ajo alitti sillä kahdeksalla tuhannesosalla toukokuussa Espanjan GP:ssä viimeistelemänsä aika-ajoajan. Hän lunasti keväällä Jerezissä kahdeksannen lähtöruudun.
– Hyvä päivä hyvässä kelissä. Mukavasti kierroksia ja vauhti oli kohdallaan. Pääsimme testaamaan paljon erilaisia säätöjä, mihin kisakauden aikana ei ole oikein aikaa eikä mahdollisuuksiakaan, kertoi tyytyväinen Ajo.
Onnistuneena testipäivänä tehtiin paljon töitä erityisesti jousituksen säätöjen kanssa.
– Meillä oli käytössä WP:n täysin uudenlainen takaiskunvaimennin ja lisäksi uusia osia myös KTM:ltä. Antoisa päivä tältäkin osin, vahvisti Ajo.
Ainoana murheena olivat renkaat, joiden tosin tiedettiinkin olevan kovilla tähän vuodenaikaan Jerezissä.
– Renkaat kuluivat ja alkoivat luistaa yllättävän nopeasti, eli jo viiden kierroksen jälkeen. Tästä on kuitenkin hyvää jatkaa töitä perjantaina. Ei muuta kuin samaan malliin silloinkin.
Päivän parhaista kierrosajoista vastasivat Akin Ajon johtaman Red Bull KTM:n tehdastiimin uudet kuljettajat Jack Miller ja Karel Hanika. Australialainen Miller viimeisteli lukemat 1.47,291 ja tshekki Hanika 1.47,827.