Kalliolla väkevä nousu Mugellon kisassa

15.07.2012

Kauden yhdeksäs MotoGP-osakilpailu ajettiin sunnuntaina Italian Mugellon radalla. Mika Kallio nousi huipputasaisessa Moto2-luokassa pistesijoille siitä huolimatta, että joutui starttaamaan varsin heikoista lähtöasetelmista.
Aika-ajoissa sattuneen kaatumisen vuoksi Kallio jäi 22. lähtöruutuun. Valkeakoskelainen onnistui ensimmäisellä kierroksella ohittamaan useita kilpakumppaneitaan ja oli avauskierroksen jälkeen kärkiryhmän perässä sijalla 14.
Kilpailun edetessä Marc VDS -tallin suomalaiskuski nousi parhaimmillaan yhdeksänneksi, mutta loppuosan tekniikkaongelmat pudottivat Kallion sijalle 11 aikaeron ollessa kärkeen 13,129 sekuntia.
Kallio hävisi maalisuoralla 10. sijan vaivaisella 0,098 sekunnilla.
– Lähtökohtiin nähden lopputulos ei ole huono, mutta useamman pykälän korkeammalle olisin pystynyt puristamaan ilman teknisiä ongelmia. Ajoin kuudenneksi päätyneen tallikaverini kannoilla, kun tuttu tärinäongelma alkoi verottaa vauhtia, Kallio harmitteli. – Sen jälkeen kierrosaikani putosivat lähes sekunnilla. Keulan tärinän vuoksi jarrutuksissa ja mutkissa hävisin aikaa. En pysynyt enää kärkiryhmän perässä ja kohta huomasin, että takana ajanut ryhmä alkoi saavuttaa.
– Turhauttava tilanne, kun ongelmien vuoksi en voinut edes puolustaa omaa sijoitusta. Oli vain keskityttävä, että selviää maaliin.
– Alkukauden aikana on ollut vain kolme kisaa, jolloin vastaava tärinäongelma ei ole vaivannut kisan lopulla. Mugellon radalla ajoimme aivan uusilla säädöillä, mutta siitä huolimatta ongelmaa ei saatu ratkaistua.
– Kenties ongelma johtuu jostain mekaanisesta seikasta. Arvelemme ongelman liittyvän kytkimeen. Seuraavassa kisassa täytyy kokeilla ajaa viime vuoden mallisella kytkimellä, Kallio päätti.
Vaikka suomalaiskuskin pitkä sijoitusputki kympin kärjessä päättyikin nyt niukasti, hänen lisäkseen Moto2-luokassa on vain yksi kuljettaja (Bradley Smith) pystynyt ajamaan kauden ensimmäisellä puoliskolla pisteille kaikissa osakilpailuissa.
Kallio jää nauttimaan kesätauosta MM-sarjan kuudennella sijalla. Seuraava Moto2-luokan MM-osakilpailu koittaa Yhdysvalloissa Indianapolisin radalla 19. elokuuta.