Kalliolla harvinainen takarengasmurhe

30.06.2012

Lauantaina ajettu Hollannin Assenin GP-kilpailu käynnistyi Mika Kallion osalta loistavasti, kun 12. lähtöruudusta startannut valkeakoskelainen nousi avauskierroksella kuudenneksi.
Moto2-luokan kahdeksan kuljettajan kärkiryhmässä Kallion sijoitus oli parhaimmillaan viides ja Marc VDS-tallin kuljettajan kisavauhti näytti oikein hyvältä.
Kilpailun puolivälissä takarenkaaseen liittyvä harvinainen ongelma pudotti Kallion vauhtia ja hänen sijoituksensa putosi lopulta kymmenenneksi reilun 14 sekunnin päähän kärjestä:
– Tunsin, että jotain ihmeellistä tapahtui ja pyörässä alkoi voimakas tärinä. Yritin muuttaa ajotyyliäni aggressiivisesta rauhallisempaan ja päinvastoin. Muutin ajoasentoakin, mutta tärinä sen kun vaan jatkui, Kallio kertasi pettyneenä.
– Kisan jälkeen selvisi, että takarengas oli päässyt pyörähtämään puoli kierrosta vanteella, jonka takia rengas ei ollut tasapainossa ja se aiheutti tärinän.
– Rengas kyllä säilytti pitonsa paremmin kuin edellisissä kisoissa, mutta nyt tuli eteen uusi murhe epäbalanssin muodossa. Minulle on sattunut vain kerran vastaava ongelma urani aikana. Nämä ovat sellaisia epäonnisia juttuja, joille ei mitään voi.
Kallio myönsi, että renkaan epätasapaino antoi alkusysäyksen kierrosaikojen ja sijoituksen heikentymiseen. Lisäksi pyörän bensakuorman keventyessä myös keulan tärinä aiheutti lopussa murheita:
– Kauden alussa vaivannut keulaongelma palasi sen myötä, kun muutimme pyörän säätöjä parantaaksemme takarenkaan kestävyyttä.
– Kisan alku sujui kyllä mallikkaasti, mutta ongelmien alkamisen jälkeen kärkiryhmän ajamille kierrosajoille sai heittää hyvästit. Palkintopallille yltääkseen ei ole varaa teknisiin ongelmiin, Kallio tiedostaa.