Kallio solmi jatkosopimuksen Marc VDS-talliin

19.10.2012

Toista kauttaan Moto2-luokan belgialaisessa huipputallissa kilpaileva Mika Kallio on solminut vuoden jatkosopimuksen Marc VDS Racingin kanssa. 29-vuotias valkeakoskelainen ajaa vuonna 2013 uransa 12. kilpailukauden ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa.
Kallio kertoi tunnustelleensa kesän jälkeen muutamia muitakin tallivaihtoehtoja, mutta ne jäivät nopeaan tahtiin taka-alalle syksyn neuvotteluissa.
– Nykyisellä tallilla ja minulla oli molemminpuolinen halu jatkaa, joten sopimus syntyi helposti. Marc VDS -talli oli omalla listallani koko ajan ykkösvaihtoehtona. Tärkein juttu minulle oli jatkaa sellaisessa tallissa, joka käyttää Kalexin pyörää, Kallio myönsi.
– Minulle on siis luvassa kolmas vuosi samassa tiimissä ja tallikaverinani jatkaa britti Scott Redding, jolle ensi kausi on jo neljäs samoissa väreissä. Molemmat olemme viihtyneet tiimissä, jossa kaikki perusasiat on hoidettu tosi hienosti.
– Muutoksia tapahtuu hieman tallin henkilökunnan osalta. Oma kisainssi vaihtuu, joten sille saralle on luvassa vahvistusta. Nykyisen kisainssin kanssa homma on toiminut, mutta jatkossa apunani tulee olemaan astetta kovempi tekijä. Myös yksi mekaanikoistani tulee vaihtumaan, Kallio vihjaisi.

Malesiaan uusia kehitysosia

Tänä viikonvaihteena MotoGP-sarjassa kilpaillaan Malesian Sepangin GP-radalla. Viikonloppuna kilpailijoilla voi olla edessä monenlaisia olosuhteita.
– Lämmintä ja kosteaa keliä täällä on yleensä ollut. Nyt ollaan keskellä sadekautta, joten iltapäivisin voi tulla kunnon rankkasateitakin. Vastaavasti täällä rata kuivuu nopeasti, Kallio selvitti.
– Saan käyttööni uusia kehitysosia liittyen uuteen runkoversioon. Nyt pyörää on mahdollista säätää hieman toisella tavalla balanssin, korkeuden ja pyörän painon jakauman suhteen.
– Viime vuonna ajoin täällä hyvän kisan (6:s) ja tykkään tästä radasta. Kun kaikki palaset saadaan kohdalleen, voin keskittyä uusi soppari taskussa menestymään mahdollisimman hyvin kauden kolmessa viimeisessä osakilpailussa, Kallio päätti tyytyväisenä.