Kallio odottaa vaihtelevia olosuhteita Aasian kisakiertueelta

10.10.2012

MotoGP-sarjasta on ajamatta vielä neljä osakilpailua, joista kolme kisaa ajetaan nyt peräkkäisinä viikonloppuina. Mika Kallio ja Marc VDS-talli ovat valmiina lähes kuukauden kestävän kiertueeseen Japanissa, Malesiassa ja Australiassa.
Tiivistahtinen kisarumba alkaa Japanin Motegin radalla perjantaina Moto2-luokan kahdella harjoitusjaksolla.
Kallio ei erityisemmin pidä yksitoikkoisen Motegin radan profiilista, vaikka hän on aina ollut varsin hyvässä vauhdissa Japanissa.
– Tältä radalta on lohjennut kolme voittoa, joten tyypilliset kovat jarrutukset ja kiihdytykset sopivat minun ajotyylilleni, Kallio totesi.
– Kelien puolesta voi odottaa varsin erilaisia olosuhteita tulevien kolmen kisaviikonlopun aikana. Japanissa keli on usein epävakaista, Malesiassa lämmintä ja Australiassa varsin koleaa.
Kallion tallin käyttämä Kalex-runkovalmistaja tarjosi kaksi kisaa sitten uuden runkoversion suomalaiskuskin käyttöön. Uuden version kokemusten pohjalta kehitetään vuoden 2013 kilpaversio.
– Nyt sillä on takana kaksi kisaa, joista toinen meni hyvin ja toinen heikosti. Vielä on pieniä kysymysmerkkejä ilmassa uuden rungon kanssa, Kallio myönsi.
– Perjantaina nähdään, kuinka tämä uusi, keulan osalta joustavampi runkoversio soveltuu Motegin radalle.
– Jos se ei jostain syystä toimi kunnolla, meillä on mahdollisuus vaihtaa vuoden 2012 versioon lauantaihin mennessä. Sellainen muutos ei kuitenkaan olisi ideaalinen tilanne kesken kisaviikonlopun, kuudentena MM-sarjassa oleva Kallio summasi.