Kallio neljäs Misanossa kovan taistelun jälkeen

16.09.2012

San Marinon GP-kilpailu Misanon radalla näytti Mika Kallion ja uuden Kalexin runkoversion vauhdin, kun Kallio nousi yhdeksännestä lähtöruudusta Moto2-luokan kilpailun neljänneksi.
Sijoitus sivuaa Kallion kauden toiseksi parasta tulosta. Neljäs sija sivusi myös koko Kallion uran parasta kisasijoitusta Italian maaperällä, jossa hänellä ei juuri ole ollut tuuria matkassa.
Kauden 12. osakilpailu keskeytettiin turvallisuussyistä neljän kierroksen jälkeen, kun yhden pyörän moottorivaurio levitti radalle öljyä Tapahtuneen seurauksena aikataulu venyi, joten kilpailua lyhennettiin 7 kierroksella.
Uusintalähdössä Kallio esitti aggressiivisia otteita ja nousi ahtaissa avausmutkissa kuudenneksi ja kolme kierrosta myöhemmin viidenneksi MM-sarjaa johtavan Marc Marquezin perään.
– Kohta huomasin, että Marquez kiristi vauhtia ja teki ohituksia. Minulta meni pari kierrosta, kunnes pääsin nousemaan neljänneksi. Siinä vaiheessa kärkikolmikko oli pari sekuntia karussa, Kallio kertasi.
– Yritin riskilläkin muutaman kierroksen, mutta havaitsin, että ero kärkeen ei kaventunut. Etupää myös luisteli pariin otteeseen, jonka jälkeen keskityin pitämään asemani kakkosryhmän keulilla.
Kilpailun lopulla Kallion neljättä sijaa uhkasi peräti seitsemän kuljettajan joukko, mutta Marc VDS-tallin suomalaiskuski onnistui pitämään heidät takanaan maaliin saakka.
Ero voittoon nousseeseen Marqueziin oli lopulta viisi sekuntia ja kolmas sija jäi reilun kolmen sekunnin päähän.
– Voittotaisteluun ei vauhti aivan riittänyt, mutta kisan toisella puoliskolla ajoin tasan samaa kyytiä kolmanneksi sijoittuneen kanssa, Kallio summasi.
– Tulokseen voi olla tyytyväinen, vaikka podiumille täytyy aina tähdätä. Uusi runko tuntui hyvältä ja uskoisin, että pystymme kehittämään sitä vielä kilpailukykyisemmäksi loppukauden aikana.
Kallio jatkaa MM-sarjassa kuudennella sijalla. Seuraava MM-osakilpailu koittaa kahden viikon kuluttua Espanjan Aragonin radalla.