Kallio luottavaisena kolmannesta rivistä Misanon kilpailuun

15.09.2012

Misanon radalla uudella Kalexin runkoversiolla kilpaileva Mika Kallio sai olla tyytyväinen pyöränsä kilpailukykyyn myös kuivalla radalla ajettaessa.
Kallio oli lauantaina Moto2-luokan vapaiden harjoitusten toiseksi nopein. Iltapäivän aika-ajossa valkeakoskelainen jäi kärjestä reilut puoli sekuntia ja se riitti huipputasaisessa luokassa kolmannen rivin yhdeksänteen lähtöruutuun.
Lähtöruutua hieman heikensi Kallion kohdalle osunut viallinen rengassarja, jonka vuoksi Marc VDS-tallin suomalaiskuski ei pystynyt puristamaan harjoituksissa yltämiinsä sijoituksiin.
– Pyörän uuden rungon kanssa ei ole ollut mitään ongelmia, mutta pientä epäonnea tuli viimeisen rengassarjani kanssa. Käytin aika-ajossa kolme settiä renkaita, joista viimeiset aiheuttivat pyörään tärinää, Kallio ihmetteli.
– Huomasin ongelman nopeasti, mutta siinä vaiheessa ei enää kannattanut tulla varikolle renkaanvaihtoon. Päätin yrittää ajaa viimeiset nopeat vetoni kyseisillä renkailla ja toivoin rengastärinän vaimenevan
– Niin ei käynyt, joten pieni ongelma verotti muutaman sekunnin kymmenyksen ja sitä myötä muutaman pykälän lähtöruudukossa.
Renkaan puutteellinen toiminta ei enää jälkeenpäin Kalliota pahemmin harmittanut, sillä parantunut tuntuma uuteen pyörään toi kuljettajalle lisää itseluottamusta.
– Sunnuntain kilpailua varten kaikki on kunnossa ja olo on luottavainen. Uskon vauhtini riittävän kärkikamppailuun. Mielenkiinnolla odotan, että poistuuko monessa kauden kilpailuissa minua vaivannut tärinäongelma tämän uuden runkoversion myötä, Kallio summasi.