Kallio kolmosrivistä haastavaan Indianapolisin GP-kisaan

18.08.2012

MotoGP-sarjan syyskausi käynnistyi viikonloppuna Yhdysvalloissa Indianapolisin radalla. Mika Kallio starttaa Moto2-luokan kisaan kohtalaisen hyvistä asemista, kun hän saavutti lauantain aika-ajossa kolmannen rivin kahdeksannen lähtöruudun.
Valkeakoskelainen jäi 1,035 sekuntia Pol Espargaron paaluajasta, mutta Kallion ero toisen rivin lähtöpaikkaan oli vain 0,09 sekuntia.
– Lauantain treeneissä ja myöhemmin aika-ajossa oli hyvä vauhti päällä. Saavutettu lähtöpaikka on ihan ookoo, mutta harmillisen lähelle jäi tuo kakkosrivi. Siihen olisi voinut olla tyytyväinen, Kallio laski.
– MM-sarjan kolme kärkikuskia olivat muilta karussa aika-ajossa, mutta en usko heidän pystyvän ajamaan tuollaisia kierrosaikoja kisassa.
Indianapolisin radan pinnan lämpötila oli aika-ajossa peräti +53 astetta, jonka vuoksi radan pito heikkeni. Silti kärkiryhmässä kierrosajat paranivat, ja kärkikymmenikkö ajoikin kirkkaasti alle vanhan rataennätyksen.
– Sunnuntain kisassa olisi tärkeä onnistua startissa ja ajaa alusta saakka kärkiryhmän mukana. Olisi myös pystyttävä säästelemään renkaita, koska niiden paras pito häviää suunnilleen kisan puoliväliin mennessä, Kallio arvioi.
– Päätimme ennen tätä kisaviikonloppua ottaa käyttöön viime vuoden mallisen kytkimen, koska arvelemme uudenmallisen kytkimen aiheuttaneen pyörääni tärinäongelmaa kisapituuden aikana.
– Jää nähtäväksi, onko vanha ratkaisu toimiva. Tärinäongelmaa on ilmennyt vain pitkillä vedoilla, ja lähes jokaisessa alkukauden kisoissa.