Kallio jäi lähtöruutuun 12

25.08.2012

Kauden 11. MM-osakilpailun aika-ajopäivä ei tuonut toivottua tulosta Mika Kalliolle.
Tshekin Brnon perinteisellä moottoriradalla paalupaikan nappasi espanjalainen Pol Espargaro, jonka ajasta ruutuun 12 päätynyt Kallio jäi 1,253 sekuntia.
Neljä nopeinta kuljettajaa oli tasaisessa Moto2-luokassa hieman muilta karussa ja he painelivatkin alle vanhan rataennätysajan.
Marc VDS -tallin suomalaiskuljettaja ei ollut tyytyväinen, kun viime hetkillä sijoitus putosi kympin kärjen ulkopuolelle. Tavoitteena olleeseen toiseen lähtöriviin eli kuudenteen sijaan jäi lopulta eroa vajaat kolme kymmenystä.
– Ajoin huonossa ryhmässä loppukierroksilla, joten ei siinä ollut mahdollisuutta oman ajan parannukseen. Suurempi syy odotettua heikompaan lähtöruutuun löytyy kuitenkin pyörän keulan puutteellisesta toiminnasta, Kallio myönsi.
– Ihmetystä aiheutti se, että uusilla renkailla en juuri pystynyt parantamaan aikaani verrattuna käytetyillä ajettuihin aikoihin.
– Kun puristin lähemmäksi limiittiä, keulan toiminta ei ollut sitä mitä sen olisi pitänyt olla. Päätimme tiimin kanssa illan tekniikkapalaverissa, että vaihdamme 2011 mallin keulan osat pyörääni. Emme ota nyt mitään riskiä uuden mallin toimivuuden kanssa. – Minulla on aamun warm-up aikaa hyvän tuntuman löytämiseen. Jos pyörän säädöt saadaan hyvälle tasolle, uskon pystyväni kisassa kilpailukykyiseen vauhtiin.