Kallio ihmetteli pito-ongelmaa

30.09.2012

Sunnuntaina ajetussa Espanjan Aragonin MM-osakilpailussa päättyi Mika Kallion lähes vuoden mittainen pisteputki, kun pito-ongelmasta läpi kisan kärsinyt valkeakoskelainen jäi Moto2-luokan kisassa sijalle 16.
Kalliolla jäi eroa viimeiseen pistesijaan vaivaiset 0,06 sekuntia. Kilpailun kärki karkasi häneltä reilun 17 sekunnin päähän.
Lähtöruudusta 12 startannut Marc VDS-tallin suomalaiskuski ei voittanut kisan alussa yhtään sijoituksia vaan ajoi tuolla samalla sijalla alkukierrokset.
– Hiljalleen ero kympin kärkeen alkoi kasvaa. Ongelmana oli se, että ei löytynyt kunnollista pitoa takarenkaalle. Kierrosajat eivät olleet missään vaiheessa riittävän hyviä, Kallio ihmetteli.
– Ennen kisapäivää ei tehty mitään sellaista muutosta pyörän säätöihin, joka olisi vaikuttanut pitoon. Pyörässä ei ollut mitään mekaanista ongelmaa. Ei vaan saatu rengasta toimimaan.
– Täällä Aragonissa emme päässeet ajamaan harjoituksissa yhtään kuivan kelin säädöillä, joten pieni epäilys heräsi nyt uutta runkoakin kohtaan. Ajoin sillä versiolla ensimmäistä kertaa edellisessä osakilpailussa, jolloin se toimi.
– Tuleva rata on taas aivan erityyppinen, joten päätimme jatkaa uudella runkoversiolla. Toivotaan, että tällä kertaa pito-ongelman aiheuttaja oli se takarengas, Kallio päätti.
MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Japanin Motegin radalla.