Kallio hyökkäsi eturiviin Saksassa

07.07.2012

Kauden kahdeksas MotoGP-viikonloppu on kulkenut Mika Kalliolta kärjen tahdissa. Saksan Sachsenringin rata kuuluu Kallion suosikkeihin ja Marc VDS -tallin suomalaiskuski onnistui lauantain aika-ajossa mainiosti saavuttaen eturivin kolmannen lähtöruudun.
Loistavista kisan lähtöasetelmista huolimatta Kallio jäi hieman harmittelemaan, kun paalupaikka-aika jäi niin lähelle. Marc Marquez oli vain 0,136 sekuntia valkeakoskelaista nopeampi.
– Viimeinen kierros oli nopeimpani, mutta sen ensimmäinen sektori ei onnistunut. Jäin siinä yli neljä kymmenystä kärjestä ja omasta parhaastanikin reilut kaksi kymmenystä. Sen jälkeen otin muilla kolmella sektorilla kärkeä kiinni, Kallio summasi.
Sadekelillä ajetun aika-ajon lopussa ajolinjalle muodostui kapea kuivunut ura, joten silloin oli parhaat mahdollisuudet nopeimpiin aikoihin.
– Sadekelin rengas ei kestä kuivalla asfaltilla montaakaan kierrosta. Aikani olisi ollut vielä parempi, jos olisin tehnyt viimeisen renkaanvaihtoni yhtä kierrosta myöhemmin, Kallio myönsi.
– Nyt takarenkaani kuumeni vasemmalta puolelta liikaa ja pito heikkeni. Riskillä täytyi lopussa ajaa, josta aiheutui muutamia tilanteita.
– Olin ainoa Kalexin rungolla ajaneista kuskeista kärkisijoilla. Muut samalla merkillä ajavat olivat näissä olosuhteissa suurissa vaikeuksissa ja he jäivät 15 kärjen ulkopuolelle.
– Vauhtini vaikuttaa hyvältä molemmilla keleillä. Säätöjen ja renkaiden osalta olemme kisaa ajatellen valmiina niin kuivaan kuin sadekeliin, Kallio jatkoi tyytyväisenä.