Kallio hakee Saksassa kärkivauhtia säätömuutoksilla

05.07.2012

MotoGP-sarjan kahdeksas osakilpailu on ohjelmassa sunnuntaina Saksan Sachsenringin radalla ja kaksi ensimmäistä harjoitusjaksoa ajetaan perjantaina.
Mika Kalliolle on kertynyt vuosien saatossa paljon hyviä muistoja Sachsenringin radalta, jolla on varsin keskeinen paikka valkeakoskelaisen uralla.
Kallio ajoi villillä kortilla ensimmäisen MM-osakilpailunsa saksalaisradalla vuonna 2001. Sen jälkeen hän on päässyt juhlimaan sekä paalupaikkaa että osakilpailuvoittoa kyseisellä radalla.
– Tämä on yksi MM-sarjan suosikeistani ja tällä radalla olen löytänyt hyvin kilpailukykyisen vauhdin. Täällä vaaditaan pyörältä erityisen hyvää kääntyvyyttä, Kallio toteaa.
– Meidän täytyy pystyä ratkaisemaan pyöräni säätöihin liittyvä vakava ongelma, kun joko takarengasta ei saada kestämään riittävän pitkään tai sitten keulassa ilmenee tärinäongelmaa.
– Säätöjen osalta erilaisia vaihtoehtoja on lukematon määrä. Lähdemme perjantaina kokeilemaan pyörän korkeuteen ja akseliväliin liittyviä kombinaatioita. Toiseen treeniin muutamme pyörän keulakulmaa, joka varmasti vaikuttaa pyörän kääntyvyyteen.
– Kalex-pyöräni rungon jäykkyyttä voimme myös muuttaa. Moottorin kehittämä lämpö saattaa vaikuttaa runkoon kisapituuden aikana. Kokeilemme myös tämän muutoksen vaikutusta pyörän ajettavuuteen, Kallio päätti.