Kallio hakee lisää parannuksia Motegin radalle

12.10.2012

Japanin Motegin GP:n kaksi harjoitusjaksoa ajettiin perjantaina. Mika Kallio oli Moto2-luokan treenituloksissa kymmenes 0,734 sekuntia kärkiajan tehneen MM-pistejohtaja Marc Marquezin takana.
MotoGP-sarjan tasaisimmassa luokassa peräti 16 nopeinta Moto2-kuskia mahtui sekunnin sisään.
Kallio ja Marc VDS-talli tekivät avauspäivänä töitä parempien säätöjen löytämiseksi japanilaisradalla, joka vaatii erityisen hyviä jarrutusominaisuuksia.
– Ensimmäisellä treenijaksolla pyrin ajamaan mahdollisimman paljon kierroksia, mutta pyörän säädöt eivät tuntuneet hyviltä, Kallio kertasi.
Iltapäivän toisella jaksolla valkeakoskelainen meni pyörän säätöjen kanssa oikeaan suuntaan ja se näkyi myös reilun 0,6 sekunnin aikaparannuksena.
– Tuntuma oli parempi jarrutuksissa ja takapyörä pysyi paremmin asfaltin pinnassa. Hieman kääntyvyyttä menetettiin, jota yritetään paikata lauantaihin mennessä uusilla muutoksilla.
– Pyörän korkeutta lasketaan 2-3 milliä. Pyörän madaltamisella ja takaiskarin muutoksilla yritämme tehdä sopivan kompromissin. Tietenkin pyörän kääntyvyys on tärkeää, mutta merkittävin asia tällä radalla ovat kovat jarrutukset.
– Renkaiden osalta teemme vielä lauantaina kokeiluja, koska kisaa ajatellen rengasasetelman tietää vasta, kun radan pito kohentuu toisen ajopäivän aikana, Kallio summasi.