Japanin GP:n avauspäivän harjoitukset peruuntuivat sumun vuoksi Motegissa

25.10.2013

486101Pieni

 

 

 

 

 

 

MotoGP-sarjan kauden toiseksi viimeisen MM-osakilpailun avauspäivän molemmat harjoitusjaksot peruuntuivat surkean sään vuoksi Motegin radalla Japanissa. Syynä tähän oli sateista rata-aluetta verhonnut sankka sumu ja sen myötä huono näkyvyys.
Kilpailun johto päätyi loppujen lopuksi kaikkien kolmen luokan harjoitusten peruuntumiseen turvallisuussyihin vedoten.
Lääkintähelikopteri ei pystynyt lentämään Motegissa vallinneissa olosuhteissa ja radalta on maanteitse yli tunnin matka lähimpään sairaalaan. Riskiä ei voitu ottaa mahdollisten hätätapausten vuoksi.
– Päätökset tehdään muualla ja me kuljettajat noudatamme niitä. En tiedä sen tarkemmin tuon helikopterin tilanteesta, mutta päätös oli siltä osin varmasti aivan oikea. Toisaalta eihän tuo sumu olisi sinällään ajamista haitannut. Ei sitä ollut niinkään radalla, Niklas Ajo kuvaili Motegin olosuhteita.
Perjantai oli määrä käynnistyä Suomen aikaa klo 03.00 alkavilla Moto3-luokan ensimmäisillä vapailla harjoituksilla. Ajo ja muut kuljettajat olivat ratavarikolla valmiudessa kahden tunnin ajan, kunnes kilpailun johto ilmoitti ensin kaikkien aamun harjoitusjaksojen peruuntumisesta.
Sinetti Japanin osakilpailuviikonvaihteen avauspäivän peruuntumiselle kokonaisuudessaan tuli siitä noin neljän tunnin kuluttua, jolloin kuljettajat olivat vuorostaan valmiudessa iltapäivän harjoituksiin.
– Harmi, mutta minkäs teet. Sääolosuhteille me emme voi mitään. Sumuverho ei siitä myöhemmin päivälläkään suuremmin ohentunut ja aikatauluja ei voitu enää siirtää, sillä hämärä ja pimeys tulee täällä varhaisessa vaiheessa, totesi suomalaistiimi Avant Tecnon KTM-kuljettaja Ajo.
Japanissa vallitsee myös hirmumyrskyn uhka Franciscoksi nimetyn taifuunin muodossa. Trooppisen myräkän rippeet saattavat yltää Motegiin aika-ajopäivänä lauantaina, mikä merkitsisi mahdollisesti rankkojakin sateita ja kovaa tuulta.
– Meitä on ohjeistettu jo hyvissä ajoin mahdollisesta myrskystä. Tosin vielä perjantaina siitä ei ollut tietoakaan Motegissa, vaikka täällä vähän tihkusadetta olikin, kertoi Ajo.
– Saa nyt nähdä, mitä lauantai tuo tullessaan. Siitä voi tulla varsin mielenkiintoinen päivä. Tilanteen ja kilpailun johdon laatimien aikataulujen mukaan mennään, päätti Ajo.
Viimeisimmän sääennusteen mukaan Motegiin on luvassa aurinkoista säätä sunnuntaiksi.