Cortese sai kolmannella sijalla isot kehut tallipäällikkö Ajolta

29.04.2012

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Sandro Cortesen kokemus oli valttia, kun Moto3-luokan kauden toinen osakilpailu ajettiin äärimmäisen haastavissa olosuhteissa Jerezin radalla Espanjassa.
Taktisesti kypsän kisan osittain märällä radalla ajanut saksalaiskuljettaja Cortese leikkasi maalilinjan KTM:n tehdaspyörällään kolmantena samoin kuin kauden avauksessa Qatarissakin. Cortese on kahden osakilpailun jälkeen MM-pisteissä neljäntenä.
– Olen todella tyytyväinen tähän sijoitukseen näin vaikeissa olosuhteissa. Tavoitteeni on ajaa tällä kaudella mahdollisimman monta kertaa podiumille mahdollisimman vähillä virheillä. Kolmas sija Qatarissa oli iso juttu myös KTM:lle, joka on tehnyt taas hienoa työtä viime viikkojen aikana, kehui Cortese.
Cortese sai puolestaan ansaitut kehut tallipäällikkö Aki Ajolta.
– Cortesen kokemus tuli tänään niin hyvin esiin kuin se vain on mahdollista. Hänellä ei ollut syytä puskea yhtään sen enempää. Kerta kaikkiaan vakuuttava suoritus, vahvisti Ajo.
Cortese ei lähtenyt hulluttelemaan 4,4 kilometrin mittaisella andalusialaisradalla, jossa oli edelleen paljon märkiä läikkiä sateiden jäljiltä.
– Olen oppinut urallani sen, että tällaisissa olosuhteissa ei kannata lähteä mukaan nuorempien kuljettajien liian kovaan vauhtiin. Siitä on lähes mahdotonta selvitä ilman kaatumisia, korosti Cortese.
Ja niitä kaatumisiahan kilpailussa todellakin nähtiin, sillä 34 kuljettajasta ainoastaan puolet saavutti vaiherikkaan kilpailun maalin.
– Olin kieltämättä vähän yllättynyt siitä, että tämä julistettiin kuivan kelin kilpailuksi, jolloin kaikki kuljettajat lähtivät liikkeelle slicks-renkailla. Radalla oli sittenkin vielä liian paljon märkiä kohtia. Ei nyt ihan heti tule mieleen vastaavaa kisaa, tuumi Ajo.

Khairuddin ajoi
järkevän kilpailun

Suomalaistallin menestystä täydensi AirAsia-SIC-Ajo -tiimin malesialainen KTM-kuljettaja Zulfahmi Khairuddin nousemalla 28. lähtöruudusta hienosti kymmenenneksi. Khairuddin on MM-pisteissä kuudentena.
– Huipputulos heikolta lähtöpaikalta. Fahmi ajoi erittäin fiksun kisan. Hän malttoi, käytti järkeä ja jatkoi sitä hyvää linjaa, mitä häneltä on totuttu näkemään aiemminkin hankalissa olosuhteissa, tähdensi tallipäällikkö Ajo.
Khairuddin myönsi, että hänellä olisi ollut mahdollisuudet vieläkin korkeammalle, mutta riski siihen oli liian suuri.
– Yritin puskea jossain vaiheessa vähän enemmän, mutta huomasin nopeasti, että se ei kannata. Näin siksi monen kuljettajan kaatuvan tässä kisassa.

Kent ja Sissis kaatuivat
samassa paikassa

Cortesen tiimikavereista britti Danny Kentin ja australialaisen Arthur Sissisin matkanteko päättyi harmittavasti jo aikaisessa vaiheessa. Kent kaatui avauskierroksella ja Sissis samassa paikassa kolme kierrosta myöhemmin.
– Isossa ryhmässä ajaessa oli todella vaikea nähdä niitä ratojen märkiä paikkoja. Osuin sellaiseen ja kaatuminen oli väistämätön. Nilkka on turvoksissa ja sormet vähän kipeinä. Käyn nilkan kanssa vielä tarkemmissa tutkimuksissa, kertoi Kent.
Sissis sai hänkin hieman siipeensä kaatuessaan.
– Arthurin kylki on kipeä, mutta uskon ja odotan hänen sekä Dannyn olevan ajokunnossa, kun kausi jatkuu ensi viikolla Estorilin radalla Portugalissa, totesi Ajo.
Espanjan GP:n pienimmän luokan ylivoimaiseen voittoon ajoi italialaiskuljettaja Romano Fenati, joka tervehti ruutulippua 36 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen espanjalaiseen Luis Salomiin. Cortesen ero Salomiin oli puolestaan seitsemän kymmenystä.
Fenati otti avausvoittonsa vasta uransa toisessa MM-osakilpailussa. Hän oli Qatarissa kakkonen ja johtaa näin ollen sarjaa.
Jerezin kilpailun luonteesta kertoo paljon se, että espanjalainen paalupaikkamies Alex Rins sijoittui neljänneksi kahdesta kaatumisesta huolimatta.