Ajo Motorsportin Cortese siirtyi Brnon kolmossijalla 32 pisteen MM-johtoon

26.08.2012

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Sandro Cortese sijoittui kolmanneksi Brnon osittain märällä radalla Tshekissä ajetussa Moto3-luokan kauden 11. MM-osakilpailussa. Cortese kasvatti samalla MM-johtonsa jo 32 pisteeseen, kun kaudesta on jäljellä kuusi kisaa.
– Hyvä tulos haastavissa olosuhteissa. Tiimini teki loistavaa työtä koko viikonvaihteen ajan. Pystyin kasvattamaan MM-johtoani kolmella pisteellä ja nyt voin ottaa pari päivää rennommin, totesi Cortese.
Kuivan kelin renkailla liikkeellä ollut ja vahvan nousun tehnyt Red Bull KTM Ajo Factory Racing Teamin saksalaiskuljettaja Cortese kuittasi tililleen jo kauden kymmenennen podiumsijoituksensa, mikä kertoo paljon miehen kovasta suoritusvarmuudesta.
Kilpailun ylivoimaiseen voittoon ajoi Cortesen maanmies Jonas Folger. Varhaisessa vaiheessa omille teilleen karanneelle Folgerille voitto oli uran toinen. Ensimmäinen irtosi viime kaudella Ajo Motorsportin riveissä Silverstonen radalla Englannissa.
Toiseksi, joskin jo 5,918 sekuntia Folgerin takana nousi espanjalainen Luis Salom, joka ohitti Cortesen viimeisen kierroksen loppupuolella. Maalissa Salomin ja Cortesen ero oli vain 45 tuhannesosaa.
MM-pisteissä toisena oleva espanjalaiskuljettaja Maverick Vinales sijoittui neljänneksi 0,128 sekuntia Cortesen takana.
– Harmittaa, että Salom pystyi ohittamaan minut, mutta hyvä näinkin. Tärkeintä oli pitää Vinales takanani ja onnistuin siinä, korosti Cortese.
Cortesen mukaan keskittyminen oli kuitenkin sataprosenttisesti kisassa.
– Lähdin tekemään ajoani ajattelematta siinä vaiheessa niinkään MM-pistetilannetta.

Kent ja Sissis tekivät hyvän
nousun varovaisen alun jäljiltä

Cortesen tiimikavereista britti Danny Kent nousi seitsemänneksi ja australialainen Arthur Sissis 14:nneksi.
– Minulla oli vielä harjoituksista hakemista fiiliksen kanssa, mutta löysin sen kisassa. Olosuhteet olivat vaikeat ja olin alussa kenties vähän liiankin varovainen. Lopun nousu toi taas lisää itseluottamusta ja pyörä vaikutti todella hyvältä, kertoi Kent.
Sissis lähti kilpailuun Kentin tavoin.
– Olin jopa ylivarovainen. Tämä oli minulle ensimmäinen kilpailu tällaisissa olosuhteissa. Ensi kerralla vastaavissa olosuhteissa olen varmasti valmiimpi, vakuutti Sissis.

Khairuddin kolkutteli
jälleen kärkeä

AirAsia-SIC-Ajo-tiimin malesialaiskuljettaja Zulfahmi Khairuddin kiihdytti startista kärkeen taistellen pitkään MM-uransa ensimmäisestä podiumisijoituksesta.
Se taistelu päättyi kuitenkin harmittavasti kaatumiseen ja keskeytykseen, kun kilpailusta oli ajamatta viisi kierrosta.
– Vauhdin kiristyessä ajoin linjan vähän leveäksi ja osuin nähtävästi märkään paikkaan, jolloin keula lähti alta. Tietenkin harmittaa, mutta tärkeintä on, että olen kunnossa ja se, että pystyin jälleen osoittamaan vauhtini riittävän kärkikamppailuihin. Hyvää kokemusta taas kaiken kaikkiaan.
Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Misanon radalla San Marinossa.