Ajo Motorsportin Cortese ja Khairuddin eturiviin Brnossa

25.08.2012

Suomalaistalli Ajo Motorsportin kuljettajat tekivät vauhdikkaan vahvaa työtä Brnon radalla Tshekissä ajettavan Moto3-luokan kauden 11. MM-osakilpailun aika-ajossa.
Sarjaa 29 pisteellä johtava Red Bull KTM Ajo Factory Racing Teamin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese sijoittui aika-ajossa toiseksi ja AirAsia-SIC-Ajo -tiimin malesialainen Zulfahmi Khairuddin kolmanneksi.
Cortesen kauden kuudes paalupaikka jäi espanjalaisen Maverick Vinalesin hahmossa vain 33 tuhannesosan päähän. Pisteissä kuudentena oleva Khairuddin tuli puolestaan 0,396 sekuntia Cortesen takana.
– Toinen sija oli aika-ajossa hyvä ja olen tyytyväinen siihen, sillä perjantai oli vielä vähän vaikeampi. Tärkeintä tänään oli se, että saimme pyörän viimeisteltyä kilpailu varten. Pyörä tuntuu hyvältä, minä tunnen itseni vahvaksi ja kaikki on kunnossa. Olen valmis taistelemaan voitosta, vakuutti Cortese.
Sunnuntaina Brnon yllä saattaa olla sateen uhka.
– Katsotaan nyt, mitä kisapäivä tuo tullessaan. Jos sataa, niin se tekee tilanteen mielenkiintoiseksi. Silloin kaikkien on aloitettava käytännössä taas nollasta, totesi Cortese.
Cortesen tiimikavereista britti Danny Kent oli aika-ajon yhdeksäs ja australialainen Arthur Sissis 20:s. Heidän eronsa kärkeen kirjattiin lukemin 1,232 ja 1,800.
Khairuddin lähtee tavoittelemaan sunnuntaina uransa ensimmäistä podiumsijoitusta.
– Edessä on pitkällä radalla kova 19 kierroksen kilpailu. Minun pitää ajaa se viisaasti ja olla vahva ratkaisevilla viimeisillä kierroksilla.
Khairuddin on liikkunut harjoituksista lähtien kärjen välittömässä tuntumassa.
– Kaiken kaikkiaan hyvä viikonvaihde tähän mennessä myös sijoitusten osalta. Pyörä toimii hienosti ja olen ottanut taas ison stepin eteenpäin.