Ruuhka pilasi Kallion parhaan vedon Assenissa

29.06.2012

Hollannin Assenin GP-kilpailun aika-ajot olivat ohjelmassa perjantaina ja aikataulultaan poikkeavan viikonlopun kilpailut ajetaan lauantaina. Mika Kallio saavutti Moto2-luokan kilpailuun neljännen rivin 12. lähtöruudun.
Valkeakoskelainen jäi kärjestä 1,392 sekuntia, mutta kuudes sija jäi tasaisessa letkassa vain 0,12 sekunnin päähän.
Kallio oli jakson lopulla kohentamassa kolmen sektorin jälkeen aikaansa noin kahdella kymmenyksellä, mutta viimeisessä shikaanissa hidasta kierrosta ajanut kilpakumppani kääntyi ajolinjalle pilaten Marc VDS-tallin kuljettajan kierroksen.
– Aina tarvitaan vähän tuuriakin, mutta tällä kertaa sitä ei ollut matkassa. Ilman tuota hidastetta olisi viides sija ollut haarukassa, Kallio harmitteli.
– Aika-ajon parhaan kierrosaikani saavutin heti jakson alkuvaiheessa. Sen jälkeen kokeilin toisenlaista rengasta, joka ei toiminut yhtä hyvin. Sitten jakson lopulla radalla oli turhan paljon ruuhkaa.
– Toivotaan, että pyörän säätöihin tehdyt muutokset auttavat parantamaan renkaan kestävyyttä kisapituudella. Tarkoituksena on käyttää samaa rengasseosta kilpailussa, joilla saavutin tänään parhaat aikani.
– Kisan alku on tärkeä, kun startissa ja tiukoissa ensimmäisissä mutkissa täytyisi onnistua nostamaan sijoitusta. Uskon, että tämänhetkinen vauhtini riittää ajamaan sijoista 3-4, mutta on siellä 10 muutakin kuskia, jotka pystyvät samaan, Kallio summasi.