Niklas Ajon vauhti on kohdallaan MM-kauden päätöskilpailuun

09.11.2013

gh11928PIENI

 

 

 

 

 

 

Niklas Ajo pohjusti hyvät lähtöasetelmat Valenciassa sunnuntaina ajettavaan Moto3-luokan kauden viimeiseen MM-osakilpailuun.
Ajo kiersi 4005 metrin mittaisen Ricardo Tormo-radan nopeimmillaan ajassa 1.40,813, joka riitti 15. sijaan. Viidennen rivin lähtöpaikan tuonut aika syntyi viimeisellä, eli 17. kierroksella.
Aika-ajossa vallitsi todella tiivis tunnelma terävimmän kärjen takana. Kovista kisanousuistaan tunnettu Ajo jäi kuudennesta sijasta vain neljä kymmenystä.
– Erot ovat tosi pienet ja lähtökohdat ovat tältäkin osin kunnossa kisaan. Ei muuta kuin yritetään taistella taas se paikka kympin sakista. Vauhti on kohdallaan, vakuutti Ajo.
Ajon pyörään tehtiin pieniä muutoksia aamun harjoituksiin. Ne osoittautuivat toimiviksi.
– Jatkoin suunnitellusti samaan malliin kuin perjantainakin, eli pyrin ajamaan yksin tasaisen kovia kierroksia kisaa silmälläpitäen. Aika-ajossa se kovan kierroksen puristaminen jätettiin loppuun ja se taktiikka onnistui. Ihan hyvä lähtöpaikka. Tavallaan jopa parempi kuin yleensä.
Suomalaistiimi Avant Tecnon kuljettaja ja KTM-pyörä ovat hyvässä tikissä. Ajolla on allaan kahdesta edellisestä, Australiassa ja Japanissa ajetusta kilpailusta sijoitukset kymmenen nopeimman joukkoon.
Kipuaminen kympin nippuun on mahdollista myös loppupisteissä. Tähän mennessä parasta MM-kauttaan ajavalla Ajolla on 16 osakilpailun jälkeen matkaa kuusi pistettä kymmenenteen sijaan.
– Keskittyminen ja katseet ovat nyt kuitenkin tiukasti vain ja ainoastaan kauden viimeisessä kisassa. Katsotaan niitä pisteitä sitten sen jälkeen, kuittaa Ajo.
Ajo lähtee kauden päätökseen samalla tavalla kuin muihin osakilpailuihin.
– Ei tämä kauden viimeinen kisa vaikuta sinänsä motivaatioon. Ainahan sitä lähdetään tekemään parasta mahdollista suoritusta ja hakemaan parasta mahdollista sijoitusta jokaisesta GP:stä.
MM-huipennuksen eturivin miehittävät samat, viiden pisteen sisällä olevat espanjalaiskuljettajat, jotka järjestävät todellisen jännitysnäytelmän maailmanmestaruudesta.
Paalupaikan lunasti Alex Rins, josta sarjaa johtava Luis Salom jäi vain 16 tuhannesosaa. Maverick Vinales päätyi kolmanneksi 0,285 sekuntia pohja-ajasta. Ajon eroksi kärkeen kirjattiin 1,354 sekuntia.
– Mielenkiintoiseksi menee. Katsotaan nyt, mitä tuolla kärjessä sunnuntaina tapahtuu. Me muut ajamme ainakin lähtökohtaisesti tavallaan omaa kisaa sen takana, luonnehtii Ajo.

Valencia, Espanja.
Moto3-luokan 17/17 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:
1. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM 1.39,459
2. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,016
3. Maverick Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 0,285
4. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex KTM + 0,377
5. Jack Miller Australia, Caretta Technology-RTG, FTR Honda + 0,584
6. Niccolo Antonelli Italia, GO&FUN Gresini Moto3, FTR Honda + 0,906
7. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 1,015
8. Alexis Masbou Ranska, Ongetta-Rivacold, FTR Honda + 1,122
9. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,168
10. Efren Vazquez Espanja, Mahindra Racing, Mahindra + 1,171
11. Romano Fenati Italia, San Carlo Team Italia, FTR Honda + 1,194
12. Brad Binder Etelä-Afrikka, Ambrogio Racing, Mahindra + 1,244
13. Ana Carrasco Espanja, Team Calvo, KTM + 1,306
14. Philipp Oettl Saksa, Interwetten Paddock Moto3, Kalex KTM + 1,341
15. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM + 1,354
23. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,736