Niklas Ajo terävässä vireessä MM-sarjaan

21.03.2013

Niklas Ajo lähtee hyvässä iskussa ja terävässä vauhdissa kahden viikon kuluttua Qatarissa käynnistyvään Moto3-luokan MM-sarjaan.
Ajo, 18, hioi onnistuneesti MM-virettään maanantaista torstaihin Jerezin radalla Espanjassa ajetuissa viimeistelytesteissä. Suomalaistiimi Avant Tecnon väreissä kilpaileva Ajo oli koko jakson yhdeksänneksi nopein yhteensä 33 kuljettajan joukossa.
– Olen ihan tyytyväinen tähän testijaksoon ja tunnen olevani valmis MM-avaukseen. Fiilis ajamiseen ja pyörään ovat hyvällä tasolla. Niitä molempia saatiin jälleen kehitettyä ja vietyä eteenpäin Jerezissä.

Kovat kierrosajat
ilman vetoapua

Ajo takoi kovimmat kierrosaikansa harkitusti yksin ja ilman vetoapua.
– Se on hyvä juttu ja se tarjoaa lisää luottamusta. Jerezin tuttu rata ei ole lukeutunut koskaan suosikkieni joukkoon, mutta nyt homma alkaa luonnistaa täälläkin, myhäili Ajo.
Ajo pitää ajosaappaat visusti asfaltin pinnalla vakuuttavasta MM-viimeistelystä huolimatta.
– Tasaista on taatusti taas luvassa ja turha näitä testien kierrosaikoja on sen enempää tuijottaa. Testit ovat kuin aika-ajoja kovine yksittäisinä kierroksineen. Tärkeintä on tasaisuus pitemmillä vedoilla. Onnistuin kyllä tässäkin suht mukavasti, vaikka suunnitelmissa ollut kisasimulaatio jäikin tuulisena torstaina toteutumatta.
Uransa kolmanteen MM-kauteen lähtevä Ajo pysäytti KTM:n tehdaspyörällään kellot keskiviikkona ennätysajassaan 1.47,742, joilla hän oli siinä vaiheessa kahdeksas. Testien päätöspäivänä valkeakoskelainen viimeisteli lukemat 1.48,981.
– Viimeinen lyhyt testipäivä otettiin vähän rauhallisemmin ja riskeittä. Jatkoimme lähinnä töitä jousituksen säätöjen kanssa.
MM-sarjan perinteisesti käynnistävä Qatarin GP kattaa neljä ajopäivää. Ensimmäiset vapaat harjoitukset ajetaan Losailin valaistulla aavikkoradalla torstaina 4. huhtikuuta. MM-pisteistä Qatarissa kamppaillaan tuttuun tapaan sunnuntai-iltana.

Sissisin kanssa jääradalle

Ajo ehtii palata pyörän selkään kuitenkin kertaalleen vielä ennen MM-avausta.
Ajo ottaa ensi viikonvaihteena suunnan Keski-Suomeen ja jääradalle Petäjävedelle, jonne hän saa seurakseen Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimissä kilpailevan australialaisen Arthur Sissisin.
Sissisille eksoottinen kokemus jääratapyörän puikoissa on ensimmäinen. Sissis omaa tosin vahvan speedway-taustan kotimaastaan.
– Kyllähän ”Artturi” osaa varmaan käsitellä hyvin myös jääratapyörää. Tietenkin sitä aina saadaan pientä kilpailua aikaan, kun kypärät pistetään päähän, mutta kyllä me molemmat lähdemme jäälle ensisijaisesti rentoutumaan ja pitämään hauskaa, painottaa Ajo.

Jerez, Espanja.
Moto3-luokan MM-sarjan viimeistelytestit. Neljän ajopäivän yhdistetty tuloslista:
1. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM 1.46,374
2. Maverick Vinales Espanja, Team Calco, KTM + 0,229
3. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0’0, KTM + 0,236
4. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0’0, KTM + 0,612
5. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team, Kalex KTM + 0,636
6. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 1,174
7. Brad Binder Etelä-Afrikka, Ambrogio Racing, Suter Honda + 1,327
8. Eric Granado Brasilia, Mapfre Aspar Team, Kalex KTM + 1,368
9. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM + 1,413
11. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,585
17. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,817