Niklas Ajo Husqvarnan tehdastiimissä Moto3-luokan MM-sarjaan

21.11.2013

468856PIENI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niklas Ajo kilpailee ensi kaudella Husqvarnan tehdastiimin riveissä Moto3-luokan MM-sarjassa.
KTM AG:n toimitusjohtajan Stefan Piererin omistuksessa oleva Husqvarna tulee uutena merkkinä ja kahden kuljettajan voimin mukaan MotoGP-sarjaan. Husqvarnan tehdastiimin tallipäällikkönä tulee toimimaan Aki Ajo ja toisena kuljettajana britti Danny Kent.
Ajo, 19, lähtee neljänteen täysipainoiseen MM-kauteensa. Ajo kilpaili päättyneellä kaudella suomalaistiimi Avant Tecnon KTM-pyörällä.
– Onhan tämä hieno ja paljon mahdollisuuksia avaava tilaisuus päästä kilpailemaan tehdastiimissä. Tämä on uusi ja kiinnostava projekti, jota tehdään kuitenkin jo entuudestaan tuttujen ihmisten kanssa vankassa yhteistyössä. Lähden luottavaisin mielin tekemään töitä uuden projektin parissa.
– Pyörämerkki vaihtuu, kilpailen tehdastiimissä ja näen, että Husqvarnan tulo jopa vankistaa tätä nykyistä pakettiani MM-sarjassa, jatkaa Ajo.
Nelitahtisilla ja 250-kuutioisilla pyörillä kilpailtava Moto3-luokka korvasi 125-kuutioiset kaudella 2012. KTM:llä on saavutettu Moto3-luokan kahdella ensimmäisellä kaudella molemmat henkilökohtaiset ja merkkimestaruudet.
– Husqvarnan tulo Moto3-luokkaan on hieno uutinen. Olemme tehneet KTM:n kanssa jo kaksi vuotta hyvää ja menestyksekästä yhteistyötä. Husqvarnalla hyödynnetään paljon samaa tekniikkaa, mutta tottakai Husqvarna omana merkkinä avaa myös uusia mahdollisuuksia pyörän kehittämisessä, toteaa Aki Ajo.

Piererin ja Beirerin
odotukset korkealla

Pierer Industrie AG hankki Husqvarnan omistukseensa viime tammikuussa.
– Husqvarnan kilpaileminen Moto3:n MM-sarjassa tuo merkittävästi mielenkiintoa luokalle ja brändille. Husqvarnalla on taustallaan 110 vuoden mittainen historia ja brändi on erittäin tunnettu kaikkialla maailmassa. Moto3-luokka antaa omalta osaltaan Husqvarnalle lisäpontta kasvaa vahvemmaksi kuin koskaan. Odotamme mielenkiinnolla näkevämme mahtavaa kilpailua ensi kaudella, sanoo Pierer.
Husqvarna Motorsportin päällikkö Pit Beirer näkee tulevaisuuden varsin valoisana.
– Olemme sitoutuneet vahvasti offroad-puolelle ja lähteminen Moto3-luokan MM-sarjaan merkitsee nyt uutta virstanpylvästä Husqvarnalle. Olemme erittäin innoissamme tästä uudesta hankkeesta Piererin ja Husqavarnan hallituksen täydellä tuella. Tuomme hankkeen onnistumiseksi mukaan parhaat ihmiset ja sen kaiken tarvittavan yhteisen energian, jonka tämä projekti ansaitsee.
– Danny Kent kilpailee virallisena tehdaskuljettajana ja Niklas Ajo tehtaan virallisella tuella. Molemmat ovat erittäin lahjakkaita nuoria kuljettajia ja käynnistämme innolla Husqvarnan uuden matkan MotoGP-sarjaan, kertoo Beirer.

* MotoGP-sarjan kauden 2014 MM-kalenteri:
23.03. Losail, Qatar *
13.04. Austin, USA
27.04. Termas de Rio Hondo, Argentiina
04.05. Jerez, Espanja
18.05. Le Mans, Ranska
01.06. Mugello, Italia
15.06. Barcelona, Espanja
28.06. Assen, Hollanti **
13.07. Sachsenring, Saksa
10.08. Indianapolis, USA
17.08. Brno, Tshekki
31.08. Silverstone, Iso-Britannia
14.09. Misano, San Marino
21.09. Aragon, Espanja
28.09. Brasilia (vahvistamatta)
12.10. Motegi, Japani
19.10. Phillip Island, Australia
26.10. Sepang, Malesia
09.11. Valencia, Espanja

* Iltakilpailu
** Kilpailu lauantaina