Kalliolla vahva avaus suosikkiradalla

06.07.2012

Saksan Sachsenringin radalla perjantaina ajettu Moto2-luokan ensimmäinen vapaa harjoitus näytti Mika Kallion olevan huippuvauhdissa.
Marc VDS -tallin suomalaiskuski oli lähes koko ajan kolmen nopeimman joukossa kirjaten lopulta päivän neljänneksi nopeimman kierrosajan.
Kallio jäi Pol Espargaron ajamasta kärkiajasta 0,427 sekuntia. Moto2-luokassa ajettiin jälleen tasaisissa merkeissä, kun 20 ensimmäistä kuljettajaa ajoivat 1,2 sekunnin sisään.
– Hyvä kyyti oli päällä heti alusta saakka. Kokeilin erilaisia renkaita, ja jälleen kerran kohdalleni osui viallinen takarengas. Sen myötä jakson lopulla ajan parantaminen oli mahdotonta.
– Täytyy ihmetellä Dunlopin kisarenkaiden laatutekijöitä. Tuskin ne kaikki vialliset minun kohdalleni osuvat, Kallio kuittasi.
Kun aamupäivällä Sachsenringin rata-alue vielä kylpi auringossa, niin ukkoskuurot kastelivat radan iltapäivän toiselle treenijaksolle.
– Samanlaista keliä on luvassa myös viikonlopulle, joten iltapäivisin joutuu varautumaan vesikeliin.
– Toisella jaksolla pääsin ajamaan vain muutaman kierroksen märällä radalla, kun sitä ennen olosuhteet olivat puoliksi kuivat ja puoliksi märät. Niissä olosuhteissa ei toimi sen paremmin kuivankelin tai sadekelin rengas.
– Pyörä tuntui varsin hyvältä molemmilla keleillä, mutta ainahan kaikki toivovat kuivaa keliä, Kallio päätti.