Kalliolla hyvä aloitus Mugellossa

13.07.2012

Perjantaina ajettiin kauden kyhdeksännen MotoGP-kilpailun kaksi vapaata harjoitusjaksoa, jolloin Mika Kallio ajoi aivan kärkiaikojen tuntumassa huipputasaisessa Moto2-luokassa.
Päivän yhteistuloksissa Kallion nimi löytyi yhdeksänneltä sijalta, mutta ero kärkeen oli vain 0,627 sekuntia.
Pyöränsä säätömuutosten jälkeen valkeakoskelainen paransi iltapäivällä muiden kärkiporukan kuskien tapaan puolisen sekuntia ensimmäisen harjoitusjakson aikaansa.
– Teimme suuret muutokset toiselle treenijaksolle. Kaikki sujui oikeastaan suunnitelmien mukaan. Vauhtini kohentui, vaikka vielä minulla ei ollutkaan paras luotto keulan toimintaan, Kallio selvitti.
– Säätömuutosten jäljiltä pyörä oli 10 mm lyhyempi ja keulakulma oli jyrkempi. Nyt pyörän käyttäytyminen muuttui hieman rauhattomaksi, mutta vastaavasti kääntyvyys kohentui ja pyörä reagoi herkemmin.
– Harvoin säätöihin pystyy tekemään muutoksia niin, ettei niillä olisi myös jotain negatiivisiakin vaikutuksia pyörän käyttäytymiseen.
Kallio ajoi suurimman osan perjantain urakastaan samoilla renkailla, kun muutamat kilpakumppanit käyttivät uusia renkaita toisen jakson loppuosalla.
– Ajoin reilun kisapituuden sekä etu- että takarenkaalla eikä ollut ongelmia. Lauantaille meillä on suunnitelmissa mennä hitusen verran säädöissä takaisinpäin. Ehkä joku välimuoto vanhojen ja näiden uusien säätöjen kesken olisi kaikkein toimivin, Kallio veikkaili.