Kalliolla hurja nousu Malesian Sepangin sadekisassa

21.10.2012

Sunnuntain kisapäivä oli Malesian Sepangin kisaviikonlopun paras päivä Mika Kalliolle. Yllättävistä tekniikkamurheista kärsinyt Kallio sai uusilla säädöillä ja keulan osilla pyörän voimakkaan tärinäongelman kuriin.
Kohentuneesta vauhdista kertoi se, että valkeakoskelainen oli aamun lämmittelyajon neljäs ja hän paransi selvästi päivää aiemmin aika-ajossa kirjaamaansa kierrosaikaa.
– Muutimme keulan geometriaa ja vaihdoimme toisen etuhaarukan. Niiden muutosten ansiosta pystyin ajamaan täysipainoisesti, Kallio iloitsi.
Malesian tyypillinen iltapäivän sade yltyi niin rankaksi, että se siirsi Moto2-kilpailun starttia. Sateen laannuttua kisaan startattiin silti täysin märälle radalle.
Vaativasta kilpailusta Kallio saavutti seitsemännen sijan pudottuaan avauskierroksen kolarisumassa pahimmillaan sijalle 29.
– Startin jälkeen nousin useamman sijan, mutta kierroksen puolivälissä yksi kilpakumppani kaatui, vei jarrupaikassa toisen pyörän mennessään ja ne molemmat osuivat kylkeeni. Siinä rytäkässä oli pieni ihme, että pysyin pystyssä, radalta ulos työnnetty Kallio kertasi.
Marc VDS-tallin suomalaiskuski suoritti kisan aikana ohituksia lähes ennätystahtiin. Viisi kierrosta myöhemmin hän oli noussut jo pisteisiin kiinni sijalle 15.
– Huomasin kierrosaikanäytöstä, että vauhtini oli yhtä hyvää kuin kärjessä ajavilla, joten uskoin hyvään nousuun. Kärkiryhmän kuskit olivat liian kaukana karussa, mutta muut pystyin ohittamaan.
– Kiri oli tietenkin vahva ja pistepussi kasvoi, mutta hieman on pettynyt olo. Ilman alun sählinkiä olisi sadekelin vauhtini puolesta ollut mahdollisuudet parempaankin tulokseen, kuudentena MM-pisteissä jatkava Kallio laski.