Kallio toiveikkaana neljännestä lähtörivistä Aragonin kisaan

29.09.2012

Lauantaiaamu oli vielä sateinen Espanjan Aragonin radalla, mutta rata alkoi hiljalleen kuivua puolenpäivän aikoihin ajetun Moto2-luokan harjoitusjakson aikana. Mika Kallio oli yhdistetyissä treenituloksissa kahdeksas.
Iltapäivän aika-ajossa päästiin jo lähes kokonaan kuivuneelle radalle, mutta kolea keli ja vasta kuivunut radan pinta ei tarjonnut hääppöistä pitoa.
Aika-ajossa erot olivat Moto2-luokalle tyypilliseen tapaan varsin pieniä. Kallio ei ollut tyytyväinen sijoitukseensa, kun hän jäi 0,881 sekuntia kärjestä, joka toi neljännen rivin 12. lähtöruudun sunnuntain kisaan.
– Pyörän säätöjen osalta pelattiin pientä arpapeliä, kun kaikki kolme treeniä oli ajettu sadekelin renkailla ja säädöillä. Pyörän kanssa ei ollut ongelmia, mutta aivan en pystynyt puristamaan riittävän kovaa aikaa, Kallio myönsi.
– Nopeimmalla kierroksellani tein yhden virheen, joka maksoi muutaman kymmenyksen ja sijoituksen. Siitä huolimatta ero kärkeen oli liian suuri.
– Kisavauhtini uskon olevan kunnossa, mutta lähtökohta ei koskaan ole helppo, jos ei pääse starttaamaan kahdesta ensimmäisestä rivistä.
– Ensimmäinen mutka on hankala ja tiukka, siitä täytyisi päästä läpi ilman osumia. Ensimmäisillä kierroksilla pitäisi pystyä noukkimaan muutamia sijoja, koska kisan edetessä kärjen tavoittaminen on vaikeampaa, Kallio tiedosti.