Kallio ajoi alkukauden parhaan sijoituksensa Le Mansin sateessa

20.05.2012

Vesisade on varsin tuttu, mutta ei toivottu, vieras Le Mansin radalla, joka on isännöinyt Ranskan MotoGP-kilpailua viime vuosina. Tänäkin vuonna keliolosuhteet olivat hankalat, kun kisapäivänä sunnuntaina sade liukasti radan.
Kuudennesta lähtöruudusta startannut Mika Kallio ajoi läpi kilpailun sijoilla 5-8. Onnistuneet loppukierrokset nostivat valkeakoskelaisen viidenneksi, joka on hänelle alkukauden paras sijoitus.
Moto2-luokan kilpailussa nähtiin myös yllätyksiä tuloksissa, kun muutama riskejä ottanut kuljettaja onnistui heikoista lähtöruuduista nousemaan liukkaalla radalla lähelle kärkeä.
Vastaavasti eturivistä lähtenyt MM-sarjan kärkikaksikko Marc Marquez ja Pol Espargaro joutui katselemaan kisassa Kallion pyörän punaista takavaloa.
Voittoon ajoi sveitsiläinen Thomas Lüthi, jolle Kallio jäi 19,278 sekuntia.
– Le Mansin radalla on kenties kaikkein heikoin pito sadekelillä, jos verrataan muihin MM-sarjan ratoihin. Aina ei tarvitse edes tehdä mitään virhettä, kun rengas menettää pidon, Kallio vertaili.
– Harjoituspäivien kuivalla kelillä pyöräni säädöt olivat hyvällä tasolla, mutta sadekelille ei vaan saatu pyörän ajettavuutta riittävän hyväksi.
– Takarenkaan pito oli heikko, ja hävisin kiihdytyksissä edellä ajaville. Alkukierroksilla vedin limiitillä, mutta en pysynyt voittotaistelussa mukana, Kallio jatkoi.
Marc VDS -tallin suomalaiskuski oli kuitenkin tyytyväinen viidenteen sijaansa.
– Päätin ajaa omalla rytmillä, mutta ajamisesta ei pystynyt nauttimaan yhtään. Lopussa joutui vetämään riskillä, että sain tehtyä kaksi ohitusta ja pienen eron takana olleisiin.
– Tuloksellisesti viikonloppu sujui mainiosti, mutta vähitellen saisi kelit suosia meitä paremmin, Kallio päätti.