Ajo Motorsportin Cortese kasvatti MM-johtoa Ranskassa

20.05.2012

Suomalaistalli Ajo Motorsportin KTM-kuljettaja Sandro Cortese johtaa Moto3-luokan MM-sarjaa 12 pisteellä, kun kaudesta on takana neljä ensimmäistä osakilpailua.
Saksalaiskuljettaja Cortese pystyi lisäämään johtoaan kymmenellä pisteellä siitäkin huolimatta, että hän sai tyytyä kuudenteen sijaan Le Mansin märällä radalla ja äärimmäisen haastavissa olosuhteissa ajetussa kilpailussa Ranskassa.
Kisan karusta luonteesta kertoo paljon se, että matkaan lähteneistä 34 kuljettajasta vain 15 ylitti maalilinjan. Keskeyttäneiden pitkältä listalta löytyi myös espanjalaisen paalupaikkamies Maverick Vinalesin nimi.
– Cortesen kokemus tuli jälleen esiin näin vaikeissa olosuhteissa. Järkevä ajosuoritus ja paljon hyviä pisteitä, painotti tallipäällikkö Aki Ajo.
Kauden kahdella kolmannella sijalla ja voitolla käynnistänyt Red Bull KTM Ajo Factory Racing-tiimin Cortese oli menossa vahvasti kohti podiumia myös Ranskassa. Hän kaatui kuitenkin harmittavasti toiselta sijalta, kun vaiherikasta kisaa oli jäljellä enää vajaat kolme kierrosta.
– Tämä oli keleiltään taas näitä hulluja kilpailuja. Tietenkin se harmittaa, että en yltänyt jo tuloillaan olleelle podiumsijoitukselle, mutta kokonaisuus on sittenkin tärkeintä. Jatkan sarjan kärjessä ja pystyin lisäämään johtoa, totesi Cortese.

Sissis ajoi MM-uransa
parhaan sijoituksen

Cortesen tiimikavereista australialainen Arthur Sissis ajoi uransa tähän mennessä parhaan MM-sijoituksen yltämällä hienosti viidenneksi. Cortesen reilulla kahdeksalla sekunnilla kukistanut Sissis oli sijoittunut tätä ennen kauden avauksessa Qatarissa seitsemänneksi.
– Aivan mahtava kilpailu nuorelta mieheltä. Sissis säilytti malttinsa hankalissa olosuhteissa loppuun asti, kehui Ajo.
Tiimin kolmannen kuljettajan, britti Danny Kentin lupaavasti alkanut kilpailu päättyi keskeytykseen.
– Matkassa oli tällä kertaa huonoa onneakin. Sähkölaitteisiin meni vettä ja pyörä sammui siihen, kertoi Kent.
AirAsia-SIC-Ajo -tiimin malesialaisen KTM-kuljettaja Zulfahmi Khairuddinin kohtaloksi koitui kaatuminen. Kilpailun johdossakin käynyt Khairuddin kaatui kolmannelta sijalta seitsemän kierrosta ennen maalia.
– Harmi homma, mutta nämä olivat niitä kaatumisia, joita voi sattua kenelle tahansa tällaisissa olosuhteissa. Kaato ei tarvitse suurta virhettä, jos sitäkään, tuumi Khairuddin.
Khairuddin on MM-pisteissä sijalla yhdeksän. Sissis on kymmenes ja Kent 12:s.
Ranskan GP:n yllätysvoittajaksi kotiyleisönsä edessä ajoi Louis Rossi ylivoimaisella 28,899 sekunnin erolla espanjalaiseen Alberto Moncayoon.
Kausi jatkuu kesäkuun ensimmäisenä viikonvaihteena Barcelonassa ajettavalla Katalonian GP:llä.