Ajo Motorsportin Cortese ajoi Moto3-luokan historiallisen maailmanmestaruuden

21.10.2012

Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motosport teki sunnuntaina ratamoottoripyöräilyn historiaa valloittamalla Moto3-luokan historiallisen maailmanmestaruuden.
Mestaruuden Ajo Motorsportille viimeisteli koko kauden laadukasta työtä tehnyt Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin 22-vuotias saksalaiskuljettaja Sandro Cortese.
Sen hän teki komeimmalla mahdollisella tavalla nousemalla voittoon Sepangin radalla Malesiassa ajetussa kauden kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa. Voitto oli 73 pisteen johtoon siirtyneelle Corteselle kauden neljäs.
– Tämä on kuin unta. En voi vielä uskoa tätä todeksi!, tuuletteli Cortese taistelun tauottua.
Kärkikolmikossa edennyt Cortese teki Sepangin 5,5 kilometrin mittaisella radalla tavoilleen uskollisesti tyylipuhtaan ja kylmäpäisen suorituksen tarkkaillen tilannetta mestaruutensa ainoaan teoreettiseen uhkaajaan, eli loppujen lopuksi neljänneksi jääneeseen espanjalaiseen Luis Salomiin nähden.
– En ottanut mitään riskejä, vaan katsoin, että pysyn Salomin edellä. Huomasin sitten aivan lopussa, että minulla on mahdollisuus sinetöidä mestaruus voitolla. Päätin näyttää kaikille, että pystyn voittamaan tällaisenkin kisan, iloitsi Cortese.
Tallipäällikkö Ajo luonnehti Cortesen suoritusta fantastiseksi.
– Sandro osoitti taas sen kokemuksen tuoman vankan ammattitaidon. Täydellinen suoritus ja kaiken kaikkiaan upea kausi häneltä.
Ajo pääsi juhlimaan tallipäällikkönä jo kolmatta maailmanmestaruutta. Kaksi aiempaa tulivat silloisesta 125-kuutioisten luokasta vuosina 2008 ja 2010 ranskalaisen Mike Di Meglion sekä MotoGP-sarjan ehdottomaan tähtikaartiin kohonneen espanjalaisen Marc Marquezin toimesta.
– Meillä on kolmas yhteinen kausi menossa Red Bull’in kanssa ja tämä oli sillä aikajaksolla jo toinen maailmanmestaruus. Uskon, että vastaava suuntaus vallitsee myös jatkossa. KTM on nyt ensimmäistä vuotta mukana Red Bull’in ja Ajo Motorsportin rinnalla. Onhan se aika kova juttu, että voitamme heti mestaruuden ja vieläpä uudessa luokassa. Kiitos tästä kuuluu kaikille kumppaneillemme. Me teimme tämän yhdessä, tähdensi Ajo.

Khairuddin järjesti kaksois-
voiton suomalaistallille

Ajo Motorsportin päivä tapaili Melasiassa täydellisyyttä, kun Zulfahmi Khairuddin järjesti suomalaistallille kaksoisvoiton.
AirAsia-SIC-Ajo-tiimin KTM-pyörällä kilpaileva paalupaikkamies Khairuddin ajoi kotiyleisönsä edessä komeasti kakkoseksi vain 28 tuhannesosaa Cortesesta jääneenä. Päätöskierrokselle vielä johdossa lähteneelle Khairuddinille podiumisijoitus oli uran ensimmäinen.
– Olen erittäin iloinen! Tiesin, että vauhtini riittää tänään kamppailuun voitosta. Meillä oli lopussa hyvä taistelu Sandron kanssa. Päätin kuitenkin ottaa suosiolla toisen sijan, sillä kaatumisen vaara on tällaisissa tilanteissa aina olemassa, totesi Khairuddin.
– Nyt on kuitenkin aika nauttia tästä toisesta sijasta. Kiitos siitä kuuluu tiimini ja minua pitkään tukeneiden tahojen lisäksi tietenkin ehdottomasti myös faneilleni.
Määrätietoista työtä tekevä Khairuddin on kasvanut Ajon ohjauksessa kansallisten kisojen kuljettajasta kahdessa kaudessa kansainvälisiin mittoihin.
– Khairuddinin ensimmäinen podium osui aika mahtavaan paikkaan. Sepangin katsomot olivat loppuunmyyty ja tiedämme syyn siihen. Fahmi on malesialaisten suuri sankari. Hän on kuljettaja, joka voittaa tulevaisuudessa paljon kisoja, vakuutti Ajo.
– Eihän tämä päivä olisi voinut olla parempi suomalaistallille. Mestaruus ja kaksoisvoitto on kerta kaikkiaan komea saldo, jatkoi Ajo unohtamatta edelleen kahta muuta kuljettajaansa.
Viikko sitten Japanissa voittotilinsä avannut britti Danny Kent sijoittui Sepangissa kuudenneksi ja hänen australialainen Red Bull KTM Ajo-tiimikaverinsa Arthur Sissis 11:nneksi.
Sissis pääsee vuorostaan ajamaan kotiyleisönsä edessä ensi viikonvaihteessa, kun tiivistempoinen kolmen peräkkäisen kisaviikonlopun putki umpeutuu Phillip Islandin radalla.

* Sandro Cortese
Tiimi: Red Bull KTM Ajo
Pyörä: KTM
Syntynyt: 6.1.1990 Ochsenhausen, Saksa
Pituus: 169 cm
Paino: 63 kg
Ensimmäinen GP: 2005 Espanja, 125 cc
Ensimmäinen paalupaikka: 2009 Hollanti, 125 cc
Ensimmäinen podiumsijoitus: 2009 Qatar, 125 cc
Ensimmäinen GP-voitto: 2011 Tshekki, 125 cc
GP-voitot: 6 (2/125 cc, 4/Moto3)
2. sijat: 9 (5/125 cc, 4/Moto3)
3. sijat: 9 (4/125 cc, 5/Moto3)
Podiumsijoitukset: 24 (11/125 cc, 13/Moto3)
Paalupaikat: 9 (3/125 cc, 6/Moto3)
Maailmanmestaruudet: 1 (2012/Moto3)