Ajo Motorsportin Cortese karkasi voitolla jo 46 pisteen MM-johtoon

16.09.2012

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Sandro Cortese vankisti otettaan Moto3-luokan MM-johdossa ajamalla paalupaikalta voittoon San Marinon osakilpailussa Misanossa.
Kauden kolmannen voittonsa viimeistellyt Red Bull KTM Ajo Factory Racing-tiimin saksalaiskuljettaja Cortese johtaa sarjaa jo 46 pisteellä ennen viittä viimeistä osakilpailua, joista seuraava odottaa vuoroaan kahden viikon kuluttua Aragonin radalla Espanjassa.
Cortese ratkaisi tiukan taistelun kylmähermoisesti viimeisellä kierroksella jättäen siihen mennessä tiiviinä pysyneen kärkiryhmän muut kuljettajat kapinoimaan seuraavista sijoista.
– Yksi parhaista voitoistani, mutta samalla myös yksi vaikeimmista kilpailuistani, luonnehti kauden 11. podiumsijoituksensa kuitannut Cortese.
– Pistin kahdella viimeisellä kierroksella 200 prosenttia peliin, sillä viimeinen puolikas kierros on helpompi ajaa yksin kuin viiden kuljettajan nipussa, jatkoi Cortese huojentuneena.
Cortese kukisti toiseksi sijoittuneen espanjalaisen Luis Salomin 0,467 sekunnilla. Italialainen Romano Fenati leikkasi maalilinjan 0,937 sekuntia voittajan takana.
Pisteissä toisena oleva espanjalainen Maverick Vinales starttasi kilpailuun ruudusta 11, mutta hän teki odotetun nousun kärkeen.
Vinales haastoi Cortesen vielä päätöskierroksen alkupuolella, kunnes hänen ohitusyrityksenä meni pipariksi. Lopussa Vinales joutui antamaan harmissaan edelleen pari pykälää lisää periksi jääden viidenneksi.
– Tänään oli kieltämättä välillä vaikeaa pitää keskittyminen koossa, sillä tiesin, että Maverick tulee lujaa takaa, kertoi kauden kahta aiempaa ykkössijaa Portugalissa ja Saksassa juhlinut Cortese.
Tasaisen varmaa ja laadukasta työtä kauden alusta lähtien tehnyt Cortese keräsi jälleen taatusti ansaitut kehut, sekä samalla myös evästyksen tulevaan tallipäällikkö Aki Ajolta.
– Meillä on nyt mukava MM-johto, mutta vielä ei uskalla sanoa, että se on turvallinen. Jatkossakin on oltava tarkkana, säilytettävä rentous ja ajettava järkevästi kulloisenkin tilanteen mukaan, muistutti Ajo.
Ajo Motorsportin kolme muuta kuljettajaa, eli australialainen Arthur Sissis, malesialainen Zulfahmi Khairuddin ja britti Danny Kent ajoivat Misanossa sijoille 10-12.
Cortesen tiimikavereista Sissis jäi kärjestä 10,872 ja Kent 14,604 sekuntia. AirAsia-SIC-Ajo-tiimin KTM-kuljettaja Khairuddin tervehti ruutulippua kymmenyksen ennen Kentia.
– Tein pari virhettä ja ajoin leveäksi. Löysin lopussa uudelleen hyvän rytmin, mutta tällä kertaa mahdollisuuksia ei ollut enää ylemmäs, totesi kakkosrivistä liikkeelle lähtenyt Kent.
Khairuddin sortui huonoon lähtöön ruudusta kahdeksan.
– Kytkin lipsahti. Pystyin kuitenkin ajamaan vaisun alun jälkeen hyviä ja kärkikuljettajien kanssa vertailukelpoisia kierrosaikoja. Paukut eivät vain enää riittäneet kärjen kiinni kuromiseen, summasi Khairuddin.